Home Arhimandritul Ilie Cleopa şi poetul Nicolae Labiş comemoraţi de senioarele fălticenene

Arhimandritul Ilie Cleopa şi poetul Nicolae Labiş comemoraţi de senioarele fălticenene

by A.S.
0 comment

Joi, 2 decembrie, Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” a găzduit ultima întâlnire din 2010 a senioarelor din Fălticeni. Au participat peste 30 de membre din cele 320 ale Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe – Filiala Fălticeni, condusă de doamna profesoară Aspazia Mancu. Invitat special al evenimentului a fost primarul Vasile Tofan.
În prima parte au fost marcaţi cei 75 de ani care au trecut de la naşterea poetului Nicolae Labiş. Personalitatea poetului a fost evocată de către doamna profesoară Mioara Gafencu, doamna profesoară Zenovia Stafie a recitat poezia “Moartea căprioarei”, iar farmacista Mariana Mitocaru a recitat din propria creaţie.
În a doua parte a acţiunii s-a ţinut un moment de reculegere în memoria marelui duhovnic al românilor, Cleopa Ilie, stareţul Mănăstirii Sihăstria, de la a cărui trecere în nefiinţă s-au împlinit 12 ani. Invitaţii au aflat mai multe despre Părintele Cleopa din materialul pregătit de doamna bibliotecar Nicoleta Hoştinariu şi au răsfoit cărţile duhovniceşti ale arhimandritului, reunite într-o mică expoziţie de carte în holul bibliotecii.
În final a avut loc vernisajul unei expoziţii de pictură, cuprinzând peste 60 de desene ale elevilor Şcolii Generale “Nicolae Stoleru” Baia, Şcoala Basarabi – Preuteşti şi ale preşcolarilor de la Grădiniţa nr. 2 Fălticeni, coordonatori prof. Cepoi Oana, institutor Ceparu Irina şi educator Bălău Doiniţa.

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705