Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: Vineri, 29 septembrie 2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecțiuni pe str. Pleșești Gane.

Cea de-a treia întalnire a senioarelor fălticenene membre ale Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe – Filiala Fălticeni, pe anul 2011, a avut loc joi 10 martie a.c., ora 11 în sala de expoziţie a Bibliotecii Municipale “Eugen Lovinescu” Fălticeni.
Şi, pentru că ne aflăm în perioada Postului Mare, era şi firesc ca prima parte a întâlnirii să fie dedicată importanţei postului în viaţa creştinului, despre rugăciune, milostenie şi iertarea aproapelui.
Manifestarea a debutat cu o rugăciune şi un cuvânt de folos rostite de preotul paroh Adrian Brădăţanu celor peste 30 de credincioase prezente în sală, Sfinţia Sa amintind despre folosul postului în urcuşul duhovnicesc al creştinului.
În aceeaşi notă materialul “Înţelesul şi folosul postului” pregatit de colega noastră bibliotecara şi preoteasa totodată Aurelia Hrestic a sensibilizat audienţa cu privire la starea sufletească pe care trebuie s-o dobândească creştinul prin postire şi alte nevoinţe în această perioadă a Postului Mare.
În a doua parte a manifestării poetul local Alexa Paşcu a recitat din creaţia proprie oferind în dar participantelor poezii cu autograf şi a invitat auditoriul la lansarea unui nou volum de poezii “Dorul de cânt, de lumină – cuvânt” care va avea loc în ziua de 20 martie a.c., ora 16, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu”.
Pentru a continua tradiţia activităţilor din anii precedenţi si pentru că ne aflăm în luna martie, luna în care femeia este mai mult ca oricând preţuită şi sărbătorită, anul acesta am elogiat-o pe Elena Vacarescu – distinsă ambasadoare a culturii şi politicii româneşti, ultima reprezentantă a dinastiei poetice a Văcăreştilor (material biografic susţinut de Nicoleta Hoştinariu – bibliotecar coordonator în cadrul Bibliotecii Municipale).
Spre final grupul de senioare dirijat de prof. Catinca Dăscălescu a interpretat melodii religioase care se cântă de Biserica Ortodoxă în această perioadă.
În încheiere participanţii au gustat din bucatele de post tradiţionale pregătite de gospodinele grupului, sărmăluţe în foi de viţă şi sfinţişori.
În paralel, cei prezenţi au putut admira şi trei expoziţii care se desfăşoară în această perioadă în bibliotecă: o expoziţie de pictură a elevilor Şcolii “Nicolae Stoleru” – Baia (prof . coordonator Oana Cepoi), o expoziţie de obiecte confecţionate de elevii Grupului Şcolar “Mihai Băcescu” din Fălticeni în atelierul propriu şi o expoziţie de carte religioasă.
Viitoarea întâlnire a senioarelor a fost fixată de preşedinta organizaţiei, doamna profesoară Aspazia Mancu, joi 7 aprilie 2011 când îl vom sarbători pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă al creştinilor.

Nicoleta Hoştinariu
coordonator Biblioteca Municipală Fălticeni

Galerie foto:

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: