Home Aproape 6 miliarde de lei, bani alocaţi de la bugetul local pentru pregătirea noului an şcolar la Fălticeni

Aproape 6 miliarde de lei, bani alocaţi de la bugetul local pentru pregătirea noului an şcolar la Fălticeni

by A.S.
1 comment

Toate unităţile de învăţământ din Fălticeni beneficiază în această vară, în funcţie de priorităţi, de lucrări de reabilitare şi modernizare. Primarul Vasile Tofan ne-a declatat că infrastructura şcolară este una veche cu multe necesităţi, pe care municipalitatea le va rezolva la timp, astfel încât noul an şcolar să înceapă în condiţii bune. Elevii vor benefica de grupuri sanitare noi la Colegiul Naţional „Nicu Gane”, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” şi Şcoala “Alexandru Ioan Cuza”. În plus, la Şcoala Cuza se fac investiţii într-o nouă instalaţie proprie de încălzire a localului vechi. De asemenea, intră în modernizare şi localul de lângă Casa de Cultură al Colegiului Agricol iar la Şcoala „Mihail Sadoveanu” a început construcţia unei săli de sport. Suma alocată de la bugetul local pentru investiţii şi curăţenia de vară se apropie de 6 miliarde de lei vechi, la care se adaugă alţi 3,5 miliarde de lei vechi pentru sala de sport menţionată.
Şcolile, liceele şi grădiniţele din Fălticeni îşi vor relua activitatea fără probleme financiare în ceea ce priveşte asigurarea utilităţilor şi a dotărilor necesare procesului educaţional. Cheltuielile de funcţionare a şcolilor pentru un an calendaristic se ridică la suma de 22 de miliarde de lei vechi.
Numărul tot mai mic al copiilor duce la restrângerea activităţii şcolare în suburbiile Fălticeniului. În ultimii ani şi-au închis porţile două şcoli generale, cele din Oprişeni şi Şoldăneşti, iar fenomenul continuă şi la nivelul preşcolarilor. Astfel, din toamnă, va rămâne doar o singură grupă de grădiniţă în Ţarna Mare, urmând ca micuţii din Ţarna Mică, prea puţini la număr pentru a mai forma o grupă, să fie rearondaţi la grădiniţa din Şoldăneşti, grădiniţă care a beneficiat de modernizări şi are spaţiu disponibil pentru o nouă grupă. (A|S)

Comments are closed.

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705