LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
22 mai 2022

Ştiri în rezumat


INCONŞTIENŢĂ!!! Fără permis de conducere şi sub influienţa băuturilor alcoolice, un tânăr de 21 de ani din Fălticeni a tamponat o maşină şi a părăsit locul accidentului. S-a întâmplat sâmbătă, în zori, când maşina înmatriculată în străinătate condusă de acesta a acroşat autoturismul unui fălticenean în intersecţia străzii Sucevei cu strada Nicolae Bălcescu. Identificat de poliţişti, tânărul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcolemiei. Cele întâmplate au dus la întocmirea unui dosar penal pe numele vinovatului.
_______________________________________________________________
CIOBAN ÎMPUŞCAT LA BUNEŞTI. Cioban din Buneşti împuşcat cu alice de un paznic de vânătoare. Poliţiştii din Fălticeni cercetează evenimentul petrecut aseară pe raza comunei Buneşti. Totul a plecat de la o primă împuşcătură şi urletele unui câine rănit. Ciobanul a ieşit să vadă ce s-a întâmplat şi în scurt timp s-a auzit o a doua împuşcătură. O femeie care se afla în acel moment în stână a ieşit afară şi a văzut o maşină care pleca şi l-a găsit pe cioban prezentând plăgi împuşcate. Din primele cercetări a reieşit că un bărbat din comuna Udeşti, paznic de vânătoare, a intrat în conflict cu ciobanul. Victima a fost internată iar armele deținute legal de paznicul de vânătoare au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava sub aspectul comiterii tentativei la infracţiunea de omor calificat, suspectul fiind cercetat în stare de libertate.
_______________________________________________________________

CONCERT DE FLAUT LA SALA BĂEŞU. Sala „Pictor Aurel Băeşu” a Muzeului de artă Ion Irimescu a găzduit un concert de flaut organizat de Fundaţia Culturală „Ion Irimescu” şi Fundaţia Cristos pentru România din Suceava. Concertul a avut un caracter umanitar, fiind dedicat copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi din Fălticeni. Programul a constat într-un recital de flaut susţinut de Daborah Gramesc -elevă a Liceului de Artă din Suceava, Cristian Grămesc-student în Austria la Salzburg, Gabriel Grămesc -student masterand la Academia de muzică din Cluj şi mama acestora Estera Grămesc. Fundaţia Cristos pentru România sprijină de foarte mulţi ani copiii şi tinerii instituţionalizaţi prin ajutoare constând în medicamente, cărţi pentru şcoală, excursii, tabere şi orgaqnizarea de activităţi culturale.
_______________________________________________________________
LA BACALAUREAT CU ADEVERINŢĂ DE LA POLIŢIE. 14 dintre candidaţii înscrişi la bacalaureatul de toamnă, care se susţine la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni, au nevoie de o adeverinţă care să le dovedească identitatea. Asta pentru că documentele de identitate le sunt expirate iar regulamentul de organizare a bacalaureatului spune că fiecare candidat trebuie să aibă asupra sa cartea sau buletinul de identitate. Cei care susţin bacalaureatul la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” sunt anunţaţi încă de la intrarea în şcoală de obligativitatea de a nu veni cu telefoane mobile şi mai ales, că sălile de examen sunt supravegheate video.
_______________________________________________________________

VITEZA TE POATE LĂSA FĂRĂ MAŞINĂ. Sectorul de drum european dintre Drăguşeni şi Vadu Moldovei poate lăsa mulţi vitezişti fără maşini şi cu o pagubă serioasă la buzunar. Nu există acţiune a poliţiei sucevene fără ca măcar un conducător auto să nu calce mai tare decât este cazul pedala de acceleraţie, mai ales că drumul te ajută să ajungi şi să treci treci uşor de 100 de kilometri pe oră. Dacă vor deveni literă de lege propunerile pentru schimbarea Codului Rutier, şoferii care vor merge cu viteză excesivă riscă confiscarea maşinilor, iar amenzile vor creşte până la 8.000 de lei, echivalentul a 2.000 de euro. În plus, sistemul penalizarii cu puncte ar putea fi eliminat.
_______________________________________________________________
ŞOMUZ LIDER ÎN LIGA A V A. Duminică s-a disputat etapa a doua în Liga a V a de fotbal. Echipa „Şomuz” Fălticeni a Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni a învins pe stadionul Tineretului, cu 5-1, pe Avântul Baia. Startul de campionat îi găseşte pe fălticeneni pe primul loc, în seria întâi, după două etape. Iată toate rezultatele: Recolta Fântânele – Voinţa Bursuceni 2-1; Progresul Salcea – Voinţa Hârtop 3-0; Viitorul Vereşti – Steaua Dumbrăveni 2-2; Sporting Buneşti – Flacăra Roşie Udeşti 4-1; Foresta Râşca – Voinţa Zvoriştea 1-2; Şomuz Fălticeni – Avântul Baia 5-1; Şomuzul Preuteşti – Inter Capu Câmpului 2-0.
_______________________________________________________________

DE LA CRÂŞMĂ VIN LOVIT! În această dimineaţă, (29 august, ora 03.10), Poliţia Fălticeni a fost sesizată despre faptul că un localnic în vârstă de 36 ani, în timp ce se deplasa pe str. Ana Ipătescu a fost agresat de trei tineri necunoscuţi, cu care se certase cu puţin timp în urmă la un bar din localitate, pe fondul consumului de alcool. Bărbatul a fost diagnosticat cu fractură antebraţ stâng şi contuzie toracică. Cercetările continuă în vederea identificării persoanelor implicate şi pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului.
_______________________________________________________________
ALCOOLUL ŞI VOLANUL. Duminică, după ora 22, pe Uliţa Mare, din comuna Cornu Luncii, un localnic, a pierdut controlul direcţiei autovehicolului pe care îl conducea şi a intrat în coliziune cu un stâlp al reţelei electrice, rezultând avarierea autoturismului şi vătămarea corporală a unei pasagere, ce necesită 5-7 zile îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul arătând 0,94 mg/l alcool pur în aer expirat.
***
Duminică, în jurul ore 2, pe drumul european,, în comuna Vadu Moldovei, un localnic, în timp de conducea motoscuterul, din cauza stării de ebrietate în care se afla (nu folosea cască de protecţie), a pierdut controlul direcţiei de mers şi a căzut pe carosabil, necesitând pentru vindecare 15-20 zile îngrijiri medicale.

_______________________________________________________________
SE FURĂ CABLUL TELEFONIC. Persoane neidentificate au sustras aproape 500 de metri de cablu telefonic în zona Mălini – Slatina. Furtul a fost anunţat sâmbătă de către un tehnician de reţea în cadrul unei firme de telefonei. Este vorba de 350 de metri din cablul telefonic ce asigură legătura cu o microhidrocentrală din Slatina şi de alţi 130 de metri de cablu dintr-o reţea de telefonie abandonată. Prejudiciul se ridică la 800 de euro, poliţiştii întocmind dosar de cercetare penală cu autori necunoscuţi.
_______________________________________________________________

FĂLTICENENI IMPLICAŢI ÎN EVENIMENTE RUTIERE. În calitate de conducători de vehicule, doi fălticeneni au fost implicaţi la sfârşitul săptămânii în accidente rutiere. Vineri, în Piaţa en-gross Burdujeni un tânăr de 26 de ani, ce nu posedă atestat pentru a conduce moped pe drumurile publice, a acroşat şi accidentat uşor un bărbat din comuna Fântânele care se afla pe marginea drumului. Tânărul s-a ales cu dosar penal. Sâmbătă dimineaţă, în zona Târgului Auto Cumpărătura, un conducător auto din Fălticeni a accidentat un sucevean angajat în traversarea drumului naţional, prin loc nepermis şi fără să se asigure. Acesta diu urmă are nevoie de 12 zile de îngrijiri medicale.