LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 mai 2022

S-au încheiat probele eliminatorii ale examenului de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi

Aproximativ 70 % dintre candidaţi au încheiat cu succes probele eliminatorii. Trei fete şi 73 de băieţi vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor joi, 13 septembrie.

Sâmbătă, 8 septembrie a.c. şi duminică, 9 septembrie a.c. 114 candidaţi, din care 14 fete, s-au prezentat la sediul şcolii în vederea înscrierii la concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni. Peste o sută de candidaţi şi părinţi au participat la instructajul susţinut de colonelul Laurenţiu Hopu, comandantul unităţii şi preşedintele Comisiei de Admitere a şcolii.
În conformitate cu graficul desfăşurării concursului de admitere afişat la avizierul de la intrarea şcolii şi postat pe http://www.jandarmeriafalticeni.ro, probele eliminatorii au avut loc în zilele de 10 şi 11 septembrie 2012.
Luni, 10 septembrie, detaşamentul 1 fete a susţinut examinarea medicală la sediul şcolii şi verificarea aptitudinilor fizice – pe Stadionul municipal „Nada Florilor”. În urma acestor probe, din cele 14 candidate înscrise, declarate „apt” – medical, doar trei au promovat probele fizice: 4 candidate au întâmpinat greutăţi la proba de rezistenţă, 2 – la aruncarea mingii, iar 5 la cea de viteză.
Băieţii au finalizat probele eliminatorii marţi, 11 septembrie a.c.: 3 au fost declaraţi „inapt” şi 24 nu au promovat proba de verificare a aptitudinilor fizice (8 la proba de viteză, 7 la aruncarea mingii, 9 la rezistenţă).
Cei 76 de candidaţi urmează să se prezinte la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, joi, 13 septembrie a.c., începând cu ora 09.00 pentru a susţine proba de verificare a cunoştinţelor în intervalul 10.00-13.00.
Punctajul obţinut va fi aflat în aceeaşi zi, întrucât după predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sala de concurs şi vor fi invitaţi în ordine la catedră pentru corectarea lucrării. Rezultatele finale vor fi afişate luni, 17.09.2011, ora 08.00, după perioada de depunere şi rezolvare a contestaţiilor.
Pentru a fi declaraţi „ADMIS”, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut.

Subiectele pentru proba de verificare a cunoştinţelor vor fi elaborate într-un pavilion din incinta şcolii de câte doi profesori pentru fiecare disciplină de concurs, desemnaţi prin tragere la sorţi. Clădirea va fi sigilată, cadrele didactice şi militare nu vor avea telefoane mobile, iar comunicarea cu membrii comisiei va fi interzisă până după începerea probei de concurs. Vor fi elaborate două variante de subiecte, din care va fi extrasă una, tot prin tragere la sorţi. Aceasta va fi multiplicată în funcţie de numărul de candidaţi, vor fi constituite plicurile pentru fiecare sală de concurs, plicuri care vor fi sigilate înainte de deschiderea imobilului.

Purtător de cuvânt
Cpt. Irina Airinei

Galerie foto: