LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 mai 2022

Canotajul fălticenean s-a impus la Balcaniada din Bulgaria

Ediţia din această toamnă a Jocurilor Balcanice de canotaj, desfăşurate în perioada 8 – 9 septembrie la Plovdiv, Bulgaria, întreceri rezervate categoriei juniorilor I şi II, a completat numărul medaliilor de aur obţinute în acest an de sportivii pregătiţi la Baza nautică de la Fălticeni.
Ţara noastră a fost reprezentată de 11 echipaje, şapte masculine şi patru feminine. Trei dintre acestea au concurat la simplu, patru la dublu, trei la patru vâsle şi unul la 8 plus 1. Cinci dintre aceste echipaje au avut în componenţă canotori de la CSS „Nicu Gane” Fălticeni şi la CSM Suceava. Patru dintre elevii descoperiţi şi pregătiţi de antrenorii Vasile şi Ana Avrămia şi unul pregătit de Ioan Despa, au reuşit să urce pe podiumul de premiere al competiţiei importante în calendarul competiţional.
Fălticeneanca Mihaela Vultur a confirmat din nou că se află în elita canotajului juvenil românesc, ocupând prima poziţie a podiumului împreună cu colegele din ehipajul de 4 vâsle. Tot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat şi doi canotori fălticeneni, Ciprian Tudose şi Mihai Ionaş împreună cu colegii de la 8 plus 1. Pe lângă medaliile de aur, Ciprian Tudose şi Mihai Ionaş au primit şi medalii de argint pentru evoluţia foarte bună din proba de 4 rame. Suceveanul, Valentin Porcos de la CSM Suceava a obţinut locul II la proba de 4 vâsle. La 2 vâsle, Gabriel Cazacu de la CSS „Nicu Gane” a obţinut locul III. Canotorii de la CSS „Nicu Gane” sunt pregătiţi de Vasile şi Ana Avrămia iar cei de la CSM Suceava de Ioan Despa, antrenamentele desfăşurându-se la baza nautică de la Fălticeni.
Romania a încheiat pe primul loc ca ţară balcanică întrecerea regională disputată la Plovdiv.
Aflat la Orşova unde pregăteşte juniorii de la lotul naţional de canotaj al Românei, antrenorul emerit Vasile Avrămia ne-a declarat că antrenemantele canotorilor din judeţul Suceava se menţin în continuare la intensitatea maximă.
„În perioada 18 – 19 septembrie juniorii suceveni vor participa pe lacul Snagov la Cupa Federaţiei Române de Canotaj şi la Selecţia pentru lotul naţional de canotaj – juniori. Canotori îşi vor menţine ritmul pregătirii şi după 19 septembrie urmând că în perioada 20 – 23 septembrie să participe la Campionatul naţional de seniori şi tineret” a precizat Vasile Avrămia. (SB)