LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

Cvartetul Alhambra a concertat la Fălticeni cu ocazia redeschiderii Muzeului de Artă „Ion Irimescu”

Momentul redeschiderii Muzeului de Artă „Ion Irimescu” a fost marcat şi printr-un program artistic desfăşurat pe parcursul zilei de 12 septembrie. Astfel, după momentul dedicat alocuţiunilor invitaţilor, în sala Pictor „Aurel Băeşu” a susţinut un recital tânărul pianist Laur Hreniuc.
Pe treptele scării ornamentale din Muzeu, imediat după ce oficialităţile au marcat redeschiderea instituţiei prin tăierea panglicii inaugurale, Corala „Leon Băncilă” a Asociaţiei Fălticeni Cultural, dirijată de prof. Angela Focşa, a prezentat un program artistic aplaudat îndelung de sutele de invitaţi care au vizitat muzeul.

Ziua s-a încheiat cu un concert de chitară clasică susţinut de Cvartetul „Alhambra”, pe treptele Muzeului de Artă „Ion Irimescu”. Concertul a fost oferit de domnul Constantin Zaharia (SC Thales), cu sprijinul Primăriei Fălticeni şi a Muzeului.
Cvartetul Alhambra (Daniel Dragomirescu, Marius Ţîmpău, Ilie Aurelian Zugrav şi Cezar Lefter) s-a prezentat în faţa publicului cu un repertoriu divers, cuprinzând lucrări care merg de la perioada preclasică până la cea modernă şi chiar contemporană.