LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

Un alt mod de a spune bun venit la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni

Educația cuprinde multe componente și depinde de mulți factori, între care mediul școlar este unul dintre cele mai importante. Potențialul elevilor, profesionalismul celor care îi formează, eficiența mijloacelor și strategiilor aplicate în procesul educativ sunt mult mai bine puse în valoare dacă se petrec în spații școlare bine întreținute, adecvate activităților școlare, proprii procesului de instruire. Prin urmare, jurnalul de vară al echipei manageriale de la Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni a cuprins: ameliorartea stării spațiilor școlare de toate tipurile, asigurarea funcționalității tuturor compartimentelor, anticiparea nevoilor desfășurării procesului instructiv-educativ, crearea suportului pentru îmbunătățirea managementului informațiilor.
Vacanța de vară este, din acest punct de vedere, perioada ideală pentru reabilitarea spațiilor școlare. La Colegiul Național Nicu Gane Fălticeni interesul pentru asigurarea unor spații școlare adecvate pentru viitorul an școlar a fost prioritatea verii ce tocmai s-a încheiat. În acest scop, activitatea a debutat cu evaluarea spațiilor școlare, apoi a avut loc stabilirea priorităților de intervenție, organizarea activităților de igienizare, întreținere, reamenajare, reabilitare și monitorizarea acestora. Sprijinul comunității locale a fost nemijlocit și s-a materializat în mai multe forme de intervenție: de la alocarea de fonduri la intervenția directă prin compartimentele de specialiate.
Colegiul Național Nicu Gane deține 4 corpuri de clădire ce cuprind săli de clasă și laboratoare, 2 săli de sport, internat și cantină. Așadar, în ceea ce privește corpurile de clădire ce conțin săli de clasă (A, B, C și D) și laboratoare s-au desfășurat lucrări de întreținere, reparații curente, reamenajare și igienizare. Instalațiile sanitare și electrice au fost integral verificate. S-au realizat dotări suplimentare la sala profesorilor pentru îmbunătățirea managementului informațiilor. Curtea interioară, spațiu de recreere, dar și cel destinat festivităților, a suportat mai multe intervenții. Scena centrală a fost pavată, s-au montat bănci și s-a refăcut suportul pentru steag și rondul central cu flori. În cantină, o clădire la care nu s-a intervenit de mult timp și care are nevoie de intervenții majore, a fost rezolvată problema celor două intrări, dar, mai ales, s-au reabilitat complet cele două grupuri sociale. Internatul a beneficiat și el îmbunătățiri majore. S-a intervenit la înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare. Au fost reamenajate mai multe camere, inclusiv prin implicarea părinților. Tot aici s-au amenajat și au fost dotate cu mobilier două săli de clasă, întrucât numărul acestora a crescut în acest an școlar. Cele două ateliere, care se află într-o stare avansată de degradare sunt pregătite, prin reorganizarea materialelor depozitate și curățarea spațiilor, pentru a intra într-un proces de demolare, respectiv, de reabilitare majoră.
Eforturile au fost comune. S-a lucrat în echipă de la comunitatea locală, la echipa managerială, până la angajații din categoria personalului nedidactic, care au dovedit responsabilitate, disponibilitate și pricepere în a realiza lucrări care nu erau de cele mai multe ori specifice neapărat postului pe care-l ocupă.
Și pentru că spațiile școlare sunt doar o latură a activității pe care o presupune o instituție de învățământ, iată perspectivele pe care ni le propunem pentru perioada care urmează: Nivel de performanță ridicat, Informare promptă, Coerență și transparență decizională, Unitate și sprijin comunitar, Garantarea împlinirii expectanțelor, Armonizarea relațiilor interpersonale, Negocierea responsabilă a rolurilor, Eficiență dinamică și flexibilitate.
Vă așteptăm cu drag în Colegiu! Succes în noul an școlar!
(Mihaela Bărbăcuț)

Galerie foto: