LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 mai 2022

Ioan Grosaru, poetul erou de Păiseni, comemorarat la 5 ani de la jertfa din Irak

Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor” împreună cu Primăria comunei Cornu Luncii şi Biserica din satul Păiseni, comemorează cinci ani de la plecarea dintre noi a sublocotenentului post mortem Ioan Grosaru, care şi-a pierdut viaţa în teatrul de operaţii din Irak.
Aşa cum am aflat de la maistru militar principal (r) Dumitru Davidel, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”, comemorarea eroului Ioan Grosaru se va desfăşura în satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, în ziua de 21 septembrie, ora 13,00. Alături de familia eroului, printre cei care se vor afla la mormântul lui Ioan Grosaru se numără comandantul Brigăzii „Scorpionii Roşii” şi comandnatul Batalionului 32 „Mircea” din Timişoara, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava şi ai Centrului Militar Suceava, locotenent – colonel Elena Popescu – şef de cabinet al Ministrului Apărării Naţionale, generalul – maior Zaharia Cojocaru – preşedintele Uniunii Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Suceava, reprezentanţi ai primăriilor din Fălticeni şi Cornu Luncii, elevi ai unităţilor de învăţământ din Cornu Luncii, care vor susţine un program artistic adecvat evenimentului. Garda la monument va fi asigurată de elevi jandarmi de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.
Sublocotenentul (pm) Ioan Grosaru a cazut la datorie, pe 21 septembrie 2007, în teatrul de operaţii din Irak, în timp ce executa o misiune de patrulare, TAB-ul în care se afla trecând peste un dispozitiv explozibil improvizat. A fost decorat cu Ordinul National „Steaua României ” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de razboi. (SB)