LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

Rectificare pozitivă pentru bugetul local

Rectificare pozitivă, de 9,6 miliarde de lei vechi, pentru bugetul local al municipiului Fălticeni. Consiliul Local Fălticeni a aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, modificarea bugetului local şi a bugetelor instituţiilor şi activităţilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii. Cea mai importantă sumă, de peste 6,6 miliarde de lei vechi, este destinată unităţilor de învăţământ. O sumă consistentă, de peste 78.000 de lei merge la majorarea cheltuielilor de personal pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap.
În motivaţia prezentată consilierilor, primarul Cătălin Coman a arătat că banii atraşi la bugetul local au următoarea provenienţă: 57.390 de lei – sume primite pentru echilibrarea bugetului local de la finanţele publice; 57.000 de lei – sume primite pentru echilibrarea bugetului local de la Consiliul Judeţean Suceava; 78.700 de lei – sume din TVA primite pentru însoţitorii persoanelor cu handicap; 668.100 lei – sume din TVA primite pentru finanţarea de bază la şcoli.
În ceea ce priveşte sumele cu care se vor majora cheltuielile de capital pentru şcoli, acestea vor fi folosite pentru: amenajarea curţii interioare la Colegiul Vasile Lovinescu, reparaţii la sala de sport a Colegiului Tehnic Mihai Băcescu, achiziţionarea unui paratrăsnet la aceeaşi unitate, reparaţii la Şcoala gimnazială „Al. I. Cuza”, la Grădiniţa „Licuricii”, împrejmuirea terenului de sport de la Şcoala „Ioan Ciurea”.
În cadrul secţiunii de dezvoltare a bugetului local au fost aprobate o serie de investiţii constând în: achiziţionarea de locuinţe de necesitate tip container, asigurarea utilităţilor pentru blocurile ANL de pe strada Victoriei, extinderea coloanei de aducţiune gaz metan a Secţia Pneumologie a Spitalului Municipal Fălticeni, reabilitarea Secţiei Boli Infecţioase, achiziţionarea unei instalaţii paratrăsnet la Galeria Oamenilor de Seamă şi achiziţionarea unui aparat foto pentru Serviciul Public de Evidenţă a Persoanelor.

Alte investiţii au fost aprobate şi în cadrul secţiunii de dezvoltare a Bugetului instituţiilor şi activităţilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii: realizarea reţelei pluviale pentru parcare – Bazar şi centrală termică pentru Spitalul Municipal Fălticeni.