LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

Vineri, 28 septembrie, are loc bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Peste 350 de absolvenţi din promoţia 2012 sunt aşteptaţi vineri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi care va fi organizată la sediul Unităţii Locale Fălticeni a AJOFM Suceava. Din cei 30 de agenţi economici invitaţi la acestă activitate, 9 şi-au anunţat disponibilitatea de a angaja tineri aflaţi în căutarea primului loc de muncă. Până astăzi, oferta este de 47 de locuri de muncă, în special în sectoare cum ar fi: confecţii textile, construcţii, comerţ şi consultanţă financiară.

Actualizare – 26 septembrie

Ultima statistică a datelor referitoare la acest eveniment totalizează un număr de 417 locuri vacante în judeţul Suceava, din care 153 în municipiul Suceava. Până în prezent, numărul angajatorilor din judeţ care au confirmat participarea a ajuns la 59 (din care 23 din Suceava), lista fiind deschisă până joi, 27.08.2012, ora 16.
Domeniile cele mai ofertante din judeţ la bursa din acest an sunt : fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi a produselor textile, construcţii, alte activităţi industriale, colectarea şi tratarea deşeurilor, industria construcţiilor metalice, comerţ, prelucrarea lemnului şi fabricarea de mobilă.
Absolvenţii de şcoli profesionale pot aplica pentru meseriile de tâmplar, zidar, dulgher, confecţioner, bucătar, patiser, ospătar, cosmetician, manichiurist, mecanic auto, CTC-ist,
Absolvenţii de liceu pot aplica pentru recepţioner, vânzător, asistent relaţii publice, lucrător comercial, casier, operator calculator.
Absolvenţii cu studii superioare pot opta pentru specializările de designer în industria de fabricare a mobilei, tehnician normator, consultant financiar, economist, inginer automatizări, inginer proiectant.
Solicitanţii fără nicio calificare se pot angaja ca muncitori necalificaţi în construcţii, industria alimentară, fabricarea produselor din cauciuc, industria construcţiilor metalice, femeie de serviciu.