LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 mai 2022

Trei absolvenţi şi-au găsit un job la Bursa locurilor de muncă organizată la Fălticeni. Alţi 78 de absolvenţi aşteaptă interviul de angajare

La sediul Punctului de Lucru Fălticeni al AJOFM Suceava a avut loca astăzi bursa locurilor de muncă destinată absolvenţilor din acest an. Din cei 30 de agenţi economici fălticeneni invitaţi la acest eveniment, au participat cu oferte de muncă un număr de 14 angajatori. Aceştia şi-au anunţat disponibilitatea de a angaja 73 de tineri absolvenţi. S-au arătat interesaţi de o eventual loc de muncă un număr de 196 de tineri din cei peste 350 care au intrat în această vară în evidenţele de şomaj ale AJOFM Suceava. Trei persoane au fost angajate pe loc, alte 78 urmează să se prezinte la interviurile stabilite de agenţii economici.
Rezultatele finale ale Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi vor fi făcute publice peste o lună. La nivel judeţean, cele mai multe persoane care au fost încadrate pe loc şi-au găsit un loc de muncă în domeniul construcţiilor si al serviciilor hoteliere.
Tot în cadrul bursei pentru absolvenţi a fost pusă la dispoziţia solicitanţilor interesaţi oferta naţională de 171 locuri de muncă vacante în străinătate. Domeniul IT a fost unul bine reprezentat prin posturi pentru inginer software, dezvoltator software, dezvoltator senior NET şi consultant senior Business Intelligence. De asemenea, pentru absolvenţii cu studii superioare s-au oferit şi job-uri cum ar fi: inginer în domeniul electric, inginer supraveghetor, inginer submarin, senior inginer conducte sub presiune, senior inginer structuri şi inginer/ manager proiect.
Persoanele cu studii medii au putut opta pentru posturi de instalator, electrician, tâmplar, bucătar, asistent medical generalist şi stagiar-lucrător calificat în ferme. Locurile vacante sunt oferite de angajatori din Danemarca, Germania şi Norvegia.