LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 mai 2022

Marele premiu al Festivalului Naţional „Fălticeni Folk” rămâne în judeţul Suceava

Daniela Bejenariu, elevă în clasa a X a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, şi-a adjudecat cel mai important premiu al concursului. Juriul festivalului, format din: Ovidiu Mihăilescu, Tic Petroşel, Adrian Beznă, Maria Gheorghiu şi Florin Săsărman (preşedinte) a apreciat competiţia ca fiind una deosebit de puternică, deliberările pentru stabilirea premianţilor durând ore în şir.
„De la a doua ediţie vor intra în concurs doar cei care au ceva de spus, cei care vin cu propriile piese. Ediţia aceasta însă a fost jurizată prin prisma celui care a avut ceva de spus după ce a urcat pe scenă, a deschis gura şi după primele acorduri am simţit sau nu că acel om sau acei oameni au ceva de spus. Nu s-a ţinut cont dacă este sau nu este piesa celui care a cântat, nici de faptul că nu s-a auzit aşa cum trebuie. Sufletul se aude şi fără microfoane. Cei care nu au reuşit să urce pe podium să nu fie descurajaţi, a fost un concurs foarte greu”, a declarat în faţa publicului cantautoarea Maria Ghiorghiu.

„Mulţumesc foarte mult pentru onoarea pe care mi-aţi acordat-o. Premiul primit este o onoare pentru mine, mulţumesc pentru încrederea acordată şi pe care promit să nu o trădez pentru că vorbim aici despre viitor şi ceea ce se va face. Vreau să felicit concurenţii, vreau să felicit organizatorii. A fost o bucurie imensă pentru mine să văd un Fălticeni folk”, a declarat Daniela Bejenariu la festivitatea de premiere, dedicând premiul obţinut tuturor concurenţilor.

În cadrul festivalului au mai susţinut recitaluri Florin Săsărman, Ovidiu Mihăilescu, Alexandru Filip şi Ştefania Iacob, Adrian Beznă, Tic Petroşel, Maria Gheorghiu acompaniată de pianistul Radu Graţianu, Mircea Vintilă.

Din 2013, la ediţia a doua, Festivalul ar putea trece la titulatura „Nada Folk Fălticeni”.

Laureaţii Festivalului „Fălticeni Folk”

Ediţia I, 13-14 octombrie 2012

Marele premiu: Bejenariu Daniela (C.N. „Petru Rareş” – Suceava)

Premiul I: Grupul „Cezar Popescu şi Adela Farcaş” – Iaşi

Premiul II: Trupa „Open de door” (Ioan Mateiciuc şi Eugen Doboş) – Siret (Jud. Suceava)

Premiul III: Trupa „Vox harmony” – Tg. Ocna (Jud. Bacău) şi Trupa „Icarus” – Săveni (Jud. Neamţ)

Premiul special „Maria Gheorghiu”: Carmen Navrea (C. N. „Nicu Gane” – Fălticeni)

Premiul special „Valeriu Penişoară”: Valentin Cosmin Munteanu – Brăila

Premiul special pentru atitudine „Tic Petroşel”: Ioana Cătălina Culbece – Tazlău (Jud. Neamţ)

Menţiuni:
Ioana Cătălina Culbece – Tazlău (Jud. Neamţ)
Diana Ştefania Pantea – Dorohoi (Jud. Botoşani)
Cezar Popescu – Iaşi
Trupa „Amprente” – Piatra Neamţ
Trupa „3 Fălticeni”

foto: Alex Savescu & Iustin Buculei