LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

La Falticeni, românii, englezii şi lituanienii vor discuta despre agricultură urbană

În perioada 18-21 octombrie 2012, la Fălticeni va avea loc a patra reuniune a proiectului GRUNDTVIG GRU -11-P-LP-229-SV-UK „Agri – spaces – approches to urban agriculture”.
Proiectul este finanţat de Comisia de Europeană prin Programul „Învăţare pe tot parcursul vieţii” şi este derulat de Societatea de Geografie din România, Filiala Suceava, în perioada 01.08.2011 – 31.07.2013.
Vineri, 19 octombrie, la ora 11.00, Sala de şedinţă „Iorgu Radu” a Primăriei Fălticeni va găzdui o întâlnire a reprezentanţilor comunităţii locale cu participanţii instituţiilor partnere în proiect, din Marea Britanie şi Lituania. Reuniunea de proiect de la Fălticeni va fi o oportunitate pentru administraţia locală şi reprezentanţii sectorului economic din domeniul agricol şi al industriei alimentare de a discuta, de a schimba exemple de bună practică şi de a dezvolta relaţii de colaborare cu colegii din ţările partenere
Proiectul vizează crearea unei reţele între diverse organizaţii atât la nivel local, naţional cât si la nivel european, care să dezvolte managementul necesar agriculturii urbane, îmbunătăţirii mediului de afaceri în domeniu, să identifice mijloace şi instrumente necesare comunităţii locale in acelaşi timp.
„Pentru bună derulare a proiectului şi pentru o maximă valorizare a rezultatelor, am încheiat parteneriate de colaborare cu Primăria Fălticeni, Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu,, Fălticeni şi Clubul Copiilor Fălticeni. Acest proiect vizează promovarea dreptului la alimentaţie, oportunitatea de a folosi produse care respectă mediul, precum şi creşterea gradului de responsabilizare socială în rândul cetăţenilor comunităţii. În acest fel oferim comunităţii locale oportunitatea de a crea acea conexiune absolut necesară unei dezvoltări durabile între instituţiile de educaţie, cercetare ştiinţifică şi mediul de afaceri, care să contribuie la identificarea unor soluţii reale de progres economic pe baza unor experienţe şi exemple de bună practică la nivel european” ne-a spus prof. Porof Marcel preşedintele Filialei Suceava a Societăţii de Geografie din România. (SB)