LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 mai 2022

„Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” va fi marcată şi în liceele fălticenene

În perioada 15 – 19 octombrie 2012, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie – subsumate unei campanii de informare intitulate: “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”.

Campania “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” cuprinde 5 evenimente centrale (Bucureşti), 1 mesaj european transmis de conducerea ANITP la Reuniunea Raportorilor Naţionali (Bruxelles) si mai multe evenimente la nivel regional.

Evenimente centrale:

– 17 octombrie – Conferinţa europeană antitrafic- „O persoană informată este o persoană protejată”, organizată în parteneriat cu AIDROM;
– 18 octombrie – Conferinţa internaţională dedicată Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, eveniment la care participă factori de decizie din România şi statele membre UE, diplomaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile;
– 18 octombrie – „Să luptăm împreună împotriva traficului de persoane” – eveniment organizat de către Centrele Regionale ale ANITP la care participă aproximativ 1000 de elevi şi liceeni;
– 15-19 octombrie – Flash-mobs – „Ia-ţi 4 minute şi începe lupta împotriva traficului de persoane”, evenimente organizate în parteneriat cu Fundaţia Raţiu în Bucureşti şi alte 7 judeţe din România;
– 15-19 octombrie – Proiecţii film artistic „Loverboy” şi discuţii libere în 80 de licee din 14 Judeţe, serie de evenimente organizate în parteneriat cu Asociaţia Culturală Macondo.

Pentru a marca acest eveniment, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, desfăşoară în perioada 15-19 octombrie, o serie de activităţi de prevenire, în parteneriat cu autorităţile publice judeţene şi locale şi Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Suceava, ce au ca scop informarea opiniei publice despre riscurile traficului de persoane. De asemenea, sunt în derulare întâlniri cu elevii şi părinţii, în scolile şi liceele judeţene, întâlniri ce se vor concretiza în dezbateri şi proiecţii de film artistic „Loverboy” şi “Human Traffiking” din cadrul: Şcolii cu clasele I-VIII Buneşti, Şcoala cu clasele I-VIII Forăşti, Şcoala cu clasele I-VIII Fântâna Mare, Şcoala I-VIII Rădăşeni, Liceului cu Program Sportiv Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Agricol Falticeni, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu Fălticeni”. La Fălticeni, întâlnirile cu liceenii vor avea loc joi, 18 octombrie 2012.

În anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, data de 18 octombrie a fost desemnată „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Acest demers a fost considerat un pas important întreprins de către Comisia Europeană în contextul asumării, pe termen lung, a angajamentului de a preveni şi combate traficul de fiinţe umane.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.