LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

Proiect de parteneriat Grundtvig lansat la Colegiul „Vasile Lovinescu”

Colegiul „Vasile Lovinescu” este gazda primei întâlniri a proiectului de parteneriat Grundtvig, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii (LLP), cu titlul GRU-12-C-LP-177-SV-RO “European dimensions of lifelong learning for adult citizens in social involvement”. În proiect participă, ca parteneri, Colegiul Tehnic “Transilvania” din Braşov, un colegiu agricol din Putnok-Ungaria, o organizaţie de consultanţă în domeniul educaţional din Palermo-Italia, iar din decembrie se va alătura şi o şcoală tehnică şi vocaţională din Lituania. Este primul parteneriat de acest gen coordonat de o instituţie de învăţământ din zona Fălticeni.
Proiectul îşi propune să atragă de partea şcolilor adulţi capabili să fie un sprijin pentru tinerii care sunt în pericol de a abandona şcoala din diferite motive (financiare, educaţionale, culturale, familiale, etc). Aceştia vor fi recrutaţi din rândul părinţilor care au o prezenţă mai puternică în viaţa şcolilor, al specialiştilor, al reprezentanţilor instituţiilor şi ONG-urilor cu activitate în acest domeniu.
La prima întâlnire, care se desfăşoară între 15-20 octombrie la Fălticeni, participanţii vor stabili principiile generale de lucru ale parteneriatului, îşi vor distribui sarcinile de lucru pentru perioada de doi ani a proiectului, vor decide responsabilii pentru produsele finale ale acestuia (un CD, broşuri, ghiduri de lucru pentru persoanele care desfăşoară activităţi în domeniul educaţiei părinţilor, newslettere ale proiectului) şi vor efectua un studiu comparativ privind implicarea cetăţenilor şi a societăţii civile în general în viaţa instituţiilor educaţionale din cele patru ţări partenere.
Programul cuprinde, de asemenea, vizitarea Colegiului „Vasile Lovinescu” şi a zonei Fălticeni, întâlniri cu oficiali din domeniul educaţiei şi al administraţiei publice locale şi judeţene, precum şi o excursie la câteva obiective turistice din judeţele Suceava şi Neamţ.(prof. Cristina Buta – Colegiul „Vasile Lovinescu”)