LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

La Fălticeni se va desfăşura a doua ediţie a Congresului Internaţional de Sănătate-Alimentaţie-Bunăstare, SANABUNA

Mâncare sănătoasă în era vitezei? Vom afla dacă acest lucru este posibil de la cei mai renumiți specialiști în domeniu, la cea de-a II-a ediţie a Congresului Internaţional Sănătate – Alimentaţie – Bunăstare, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, în perioada 19-21 octombrie, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni.
Cum sănătatea este cel mai valoros factor pentru o bună calitate a vieții, dezvoltarea soluțiilor potrivite unei culturi a mâncării sănătoase şi implementarea acestora a devenit o certă prioritate în societatea de astăzi.
Deschiderea oficială a congresului care va avea loc sâmbătă, 20 octombrie 2012, începând cu ora 9:00, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, se bucură de prezența unor nume sonore precum:
– Prof. Eliot Sorel, GWU School of Medicine & School of Public Health, Founder Conflict Management Section WPA, Washington, DC
– Prof. Leon F. Wegnez, Secretary General of AIDA Brussels
– Prof. Dr. Florian Popa, Preşedintele Congresului Sanabună
– Prof. Dr. Petru Filip, Vicepreşedintele Senatului României
– Prof. Theodor Purcărea – Preşedintele Comitetului Român al Distribuţiei, membru al Bordului Asociaţiei Internaţionale a Distribuţiei – A.I.D.A-Bruxelles
– Adrian Rădulescu, Comisia pentru agricultură, silvicultură şi industria alimentară din Camera Deputaţilor
– Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, Preşedintele Colegiului Medicilor din România
– Prof. Univ. Dr. Ion Ababii, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemitianu” din Chişinău
– Prof. Univ. Dr. Remus Pricopie, Rectorul SNSPA Bucureşti
– Ioan Cătălin Nechifor, Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava
– Gheorghe Cătălin Coman, Primarul Municipiului Fălticeni
În cadrul manifestării se vor dezbate probleme axate pe acţiunea responsabilă a partenerilor din piaţă ce îşi desfăşoară activitatea la graniţa dintre ştiinţele medicale şi economice şi au menirea de a influenţa şi proteja în mod corespunzător cel mai important actor din piaţă: pacientul, respectiv clientul. Din acest motiv, au fost alese teme de înalt interes pentru sesiunile de comunicări ştiinţifice, printre care amintim: “Comunicarea şi tehnologia informatică: Protejarea, Promovarea Sănătăţii şi Prevenirea Bolilor”, “Impactul afecţiunilor metabolice asupra tulburărilor afective”, “Prevalenţa factorilor de risc pentru sindromul metabolic la populaţia tânără”, “Alimente benefice pentru diferite patologii, în funcţie de culoarea lor”, Abordari comunitare inovative privind stilul de viaţă sănătos la copii şi adolescenţi”, “Influenţele alimentaţiei sănătoase asupra dezvoltării psihice armonioase a tinerilor”.
Un punct de referinţă în desfăşurătorul evenimentului constă în abordarea “influenței alimentației sănătoase asupra dezvoltării psihice armonioase a tinerilor”, lucrare ce va fi prezentata de Simona Maria Vlădica, Director General Sănătatea Media Group.
„Consider alimentația unul dintre factorii importanți ai dezvoltării psihice a tinerilor, acest aspect fiind deseori ignorat de către părinți, din păcate. Voi susține cu argumente aceste influențe, atât din postura de psiholog, cât și din cea de părinte. Ca mamă, analizez toți factorii care contribuie la construirea armonioasă a viitorului adult și iau măsurile necesare pentru viitorul copiilor mei. Ca psiholog, analizez în permanenţă metodele prin care psihicul se clădește echilibrat, oferind personalității premisele unei dezvoltări armonioase”, susţine Lect. Univ. Dr. Simona Maria Vlădica.
A II-a ediţie a Congresului Internaţional Sănătate – Alimentaţie – Bunăstare este organizat în colaborare cu A.I.D.A Bruxelles, Comitetul Român al Distribuţiei, European Retail Academy, având ca parteneri: Universitatea Româno-Americană, Şcoala Naţională de Studii Administrative şi Politice, Fundaţia România de Mâine, Societatea Ştiinţifică de Management din România şi Sănătatea Media Group.