LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

Profesori şi elevi de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” au participat la reuniunea din Turcia a proiectului ”Live- Learn- Work”

În cadrul proiectului multilateral Comenius cu titlul ”Live- Learn- Work”, parteneriat ce se derulează în perioada 2011-2013, elevi şi profesori de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” Fălticeni au participat săptămâna trecută la a cincea întâlnire comună de proiect în localitatea Yalova, Turcia, pe ţărmul Mării Marmara.
Elevii şi profesorii fălticeneni implicaţi în proiect s-au întâlnit cu colegii lor din cele şapte ţări înscrise în proiect: România, Lituania (coordonatoarea proiectului), Cehia, Polonia, Suedia, Italia şi Turcia. Din partea Colegiului Naţional „Nicu Gane” au participat profesorii Alina Cristea, Paraschiva Şoldănescu, Ioan Caulea şi Florin Ilincăi, alături de elevii Codruţa Ciobanu, Valentin Hriţcu, Emilia Ungureanu (clasa a XI-a A, Matematică-Informatică), Ioana Şoldănescu, Bianca Blănaru (clasa a XI-a B, Matematică-Informatică) şi Vlad Nechifor (clasa a X-a B, Matematică-Informatică). Elevii au fost găzduiţi de către familii ale elevilor Şcolii din Yalova, Çınarcık Çok Programlı Lisesi.
„Obiectivul principal al acestui parteneriat este acela de a dezvolta în rândul elevilor deprinderile de bază pentru a munci într-un mediu multicultural, multilingvistic şi într-o continuă schimbare, pentru a trăi, a învăţa şi a munci într-un spaţiu european comun în care limbile şi culturile diferite, artele şi tradiţiile îi leagă pe oameni aparţinând unor grupuri sociale şi etnice variate, fie că e vorba de intelectuali, de erudiţi, bogaţi sau săraci, de la oraş sau de la ţară” ne-a declarat prof. Ioan Caulea, coordonatorul grupului de elevi şi profesori de la Colegiul „Nicu Gane”.
Primele două zile ale întâlnirii s-au concretizat în vizitarea şcolii Çınarcık Çok Programlı Lisesi, schimburi de impresii cu profesorii din şcoala gazdă, activităţi de evaluare a primului an de parteneriat şi pregătirea şi planificare a activităţilor din cel de-al doilea an de proiect. Elevii din ţările partenere au participat la orele de curs ale liceului gazdă în timp ce reprezentanţii şcolilor implicate în proiect au pregătit câte un raport asupra modului în care au diseminat rezultatele primului an de proiect..
După activităţile din şcoala parteneră au urmat vizite la cele mai importante obiective din regiunea Yalova şi din Istanbul.
Următoarea întâlnire de proiect va vea loc în Italia, la Padova, în luna aprilie 2013. (S.B)