LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 mai 2022

„Lizuca” a împlinit 80 de ani

Spaţiile în care învaţă preşcolarii de la Grădiniţa „Lizuca”, din municipiul Fălticeni, au devenit neîncăpătoare pentru invitaţii veniţi în dimineaţa zilei de 25 octombrie 2012, pentru a sărbători Ziua Grădiniţei şi împlinirea a 80 de ani de activitate didactică preşcolară.
Copiii, părinţi şi bunici cu buchete cu flori de toamnă, primarul Gheorghe-Cătălin Coman şi Ioan Nichitoi, comandantul Poliţiei Municipiului Fălticeni, consilieri locali, cadre didactice de la alte instituţii de învăţământ din municipiu, au păşit cu emoţie pe covorul roşu de la intrarea în grădiniţă amintidu-şi de vârsta copilăriei.
Deschiderea festivă a fost făcută printr-un cuvânt de bun venit, rostit de către cadrele didactice ale grădiniţei, urmat de slujba de binecuvântare oficiată de un sobor de opt preoţi. În discursul său, primarul Cătălin Coman şi-a exprimat admiraţia faţă de nivelul de pregătire a copiilor de la această grădiniţă cu program normal şi a mulţumit părinţilor pentru susţinerea diverselor activităţi desfăşurate de unităţile de învăţământ din municipiu. Părinţii au avut ocazia să participe la un program cultural-artistic oferit de preşcolari şi au intrat în jocul propus de educatoarele Elena Beraru, Doiniţa Bălan şi Viorica Pîntea.
„Pentru ca activitatea să iasă , toate cadrele didactice s-au implicat în organizare. Momentul de sărbătoare este marcat de copiii noştri prin activităţi deosebite care s-au desfăşurat pe parcursul mai multor zile, anticipand acest eveniment. Totul s-a desfăşurat sub formă de joc într-un cadru special pregătit pentru acest eveniment” ne.a declarat educatoarea Doiniţa Bălan.
După programul artistic micuţii au primit dulciuri de la primarul Cătălin Coman. Grădiniţa „Lizuca” îl are ca protector pe „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de mir”. (S.B.)

Galerie foto