LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

SMURD este prezent de miercuri şi la Fălticeni

Municipiul Fălticeni şi cele 20 de localităţi arondate beneficiază începând din această săptămână de serviciile unui modul SMURD care îşi va desfăşura activitatea la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni. Primarul Cătălin Coman a participat la festivitatea de operaţionalizare a noilor module SMURD în judeţul Suceava, care a avut loc la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava.
Autospeciala repartizată la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, o ambulanţă de tip B2, a fost achiziţionată prin programul POR – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Ambulanţa este deservită de trei paramedici pompieri şi este dotată cu aparatura necesară acordării primului ajutor medical calificat. Ambulanţa SMURD va acoperi o zonă de circa 40 de kilometri în jurul Fălticeniului, cu o populaţie de peste 150.000 de locuitori.

Comunicat de presă ISU Suceava
Miercuri, 7.11.2012, a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava operaţionalizarea modulelor SMURD care işi vor desfăşura activitatea începând cu această dată la sediile Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi ale Gărzilor de Intervenţie Siret şi Gura Humorului. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa Prefectului judeţului Suceava, domnul Florin Sinescu, a Preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, domnul Cătălin Nechifor, al şefilor instituţiilor judeţene, a primarilor din localităţile unde se găsesc subunităţile de intervenţie care vor fi dotate cu noile ambulanţe SMURD şi a reprezentanţilor presei.
Aceste ambulanţe vor deservi raioanele de intervenţie corespunzătoare subunităţilor de pompieri, respectiv o populaţie de aproximativ 200.000 de locuitori şi vin în completarea celorlalte ambulanţe SMURD care funcţionează în cadrul Detaşamentelor Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.
Noile autospeciale au fost achiziţionate prin programul POR – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, sunt ambulanţe de tip „B2” încadrate cu trei paramedici pompieri (dintre care unul conducător auto) şi sunt dotate cu aparatura necesară acordării primului ajutor medical calificat. Fiecare dintre aceste ambulanţe complet echipate a costat 334.800 Ron.
La Detaşamentul Suceava de asemenea urmează a fi operaţionalizată o ambulanţă de tip „C1”, achiziţionată prin acelaşi program. Această ambulanţă este o unitate de terapie intensivă mobilă şi urmează a fi încadrată cu patru cadre, respectiv un medic şi un asistent medical (din cadrul UPU Suceava) şi doi paramedici pompieri (dintre care unul conducător auto) din cadrul ISU. Costul de achiziţei al acestei ambulanţe complet echipate a fost de 664.330 Ron.
Tot în cadrul Detaşamentului Suceava a fost operaţionalizată şi echipa de scafandri din cadrul Detaşamentului Suceava. Echipamentul specific misiunilor acestora a fost achiziţionat prin sprijinul C.J. Suceava. Printre echipamentele specifice intervenţiilor echipei de scafandrii se numără şi un sonar, care poate scana apele până la o adâncime de 45 de metri, a cărui cost de achiziţie a fost de aprox. 10.000 Ron.
Ofiţer Compartimentul Informare şi Relaţii Publice, Lt. Ruscan Marian

Galerie foto: