LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 mai 2022

Incendii la Boura şi Hârtop

Joi, 8 noiembrie, la ora 16.04, Detaşamentul Fălticeni a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Forăşti, sat Boura. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD încadrate cu 14 subofiţeri şi au constatat că ardea întreaga gospodărie construită din lemn, cât şi bunurile din interiorul acesteia., cu pericol de propagare la o gospodărie învecinată. Militarii, împreună cu pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Forăşti cu o autospecială încadrată cu doi voluntari au reuşit să lichideze incendiul. A ars casa de locuit, construit din lemn, pe o suprafaţă de aprox. 60 mp. şi bunurile casnice din interiorul acesteia. Proprietarul, în vârstă de 60 de ani, care se afla imobilizat din cauza unor probleme medicale, a suferit arsuri, fiind transportat la spitalul municipal Fălticeni. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jarul sau scânteile provenite de la o sobă cu acumulare de căldura care au aprins materialele combustibile din apropiere. Misiunea pompierilor s-a încheiat după aproape trei ore.

În această dimineaţă, Detaşamentul Fălticeni a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din com. Hârtop. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială încadrată cu 4 subofiţeri şi au constatat că ardea funinginea din coşul de fum, cu pericol de propagare la acoperişul locuinţei. Militarii au reuşit în scurt timp lichidarea incendiului. Cauza probabilă de producere a acestuia a fost stabilită ca fiind jarul sau scânteile care au aprins funinginea din coşul de fum necurăţat.

Cele dou[ evenimente au fost prezentate în buletinul informativ al Inspectoratului Juddeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.