LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
27 mai 2022

14 noiembrie – „Ziua Mondială a Diabetului”

În 14 noiembrie întreaga lume celebrează „Ziua Mondială a Diabetului”. Sloganul internaţional este: „Educaţie şi prevenţie în diabet” şi reprezintă conţinutul tematic al unei campanii demarată în 2009 şi care va dura până în anul 2013.
La nivelul judetului Suceava, in anul 2011 au fost luate in evidenta un numar de 1751 cazuri noi de diabet zaharat, inregistrandu-se un numar total de 21.347 cazuri. In primele 9 luni ale anului 2012 au fost diagnosticate un numar de 1.404 cazuri noi; in evidentele cabinetelor de specialitate figureaza un numar total de 22.391 bolnavi din care 15% insulinodependenti.

În acest context DSP Suceava in parteneriat cu Spitalul de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou” Suceava si cu voluntarii din Scoala Postliceala Sanitara Christiana si Scoala Postliceala de Stat Suceava vor derula campania „Diabetul – cheia este profilaxia”. Scopul campaniei vizează creşterea cuantumului informaţional al populaţiei cu privire la: factorii de risc în relaţie cu diabetul (fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres); simptomele de debut ale bolii.
Obiectivul campaniei este de a promova stilul de viaţă sanogen, în profilaxia şi controlul diabetului. Activităţi ce vor fi derulate: tipărirea şi expunerea de postere; tipărirea şi distribuirea stradală de pliante; discuţii individuale şi de grup referitoare la factorii de risc pentru diabet şi complicaţiile acestuia. Explicarea semnificaţiei cercului şi culorii albastre.

In data de 14 noiembrie 2012 la sediul DSP Suceava (str. Scurta , nr 1A) intre orele 10-14 se va organiza testarea GRATUITA a urmatorilor parametri medicali: glicemie, colesterol, greutate si tensiune arteriala sub supravegherea medicilor specialisti diabet si boli de nutritie. Actiunea se adreseaza urmatoarelor categorii de populatie: persoane peste 35 de ani, supraponderali, istoric familial pozitiv pentru diabet zaharat, prezenţa hiperglicemiei în antecedente, hipertensivi. Nu se vor testa persoanele diagnosticate deja cu diabet.