LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

Interviul săptămânii

pamfletar de serviciu – danB
______________________________________________

După îndelungi insistenţe, reportera noastră de teren, binecunoscuta domnişoară Cintezica Mardare, a reuşit să ia un interviu domnului Marcel Pupăză, virtual candidat la alegerile ce vor urma. Ne bucurăm alături de cititorii noştri de această reuşită.

Reporter: Domnu’ deputat, domnu’ deputat …
Candidat: Da, vă rog, cu ce vă pot fi de folos?
Reporter: Vă rog, un interviu !
Candidat: Bine, bine … Despre ce ?
Reporter: Candidatura d-voastră la alegerile ce urmează …
Candidat: A, da ! Asta da ! Că m-a luat de dimineaţă nevasta cu uraganu’ din State şi mă gândeam că-mi stric ziua !
Reporter: Nu domnu’ deputat, ştiţi, cu alegerile … Din partea cărui partid candidaţi?
Candidat: Păi, acum ce să spun, că sunt pe nepregătite. Am notat pe-o hârtie dar n-o am la mine. Măcar de ieşem cu gunoiul, că scrie pe găleată.
Reporter: Cum, nu ştiţi din partea cărui partid candidaţi?
Candidat: Păi, după cum spune uni colegi de partid, nu e relevant. Ce mare diferenţă între a bea vin sau vodkă. Ambele amândouă sunt contrafăcute.
Reporter: Aţi mai candidat?
Candidat: Da, am mai candidat acum două săptămâni.
Reporter: Dar ce alegeri au fost acum două săptămâni, domnu’ deputat, cred că …
Candidat: Crezi ce vrei, da’ se pare că nu eşti la curent cu viaţa politică a municipiului. Acum două săptămâni a avut loc alegerile de şef de scară la blucu’ meu. Am participat aşa, ca să iau pulsu’, să-mi verific popularitatea.
Reporter: Aţi câştigat, nu-i aşa? Sunteţi deja şef de scară…
Candidat: Nu chiar, că m-a furat opoziţia. Sunt vice, răspund de scara de la pod. Dar şi acolo e mare responsabilitate, că acolo unii fumează din alea botanice, alţii bea, alţii face sex. Nu mai spun de opoziţie, care acolo face şedinţele.
Reporter: Dar d-voastră, cu partidul, unde vă adunaţi.
Candidat: Noi suntem oameni serioşi, noi avem sediu la „Zambilica”. Acolo ne adunăm periodic, de două ori pe zi.
Reporter: Aveţi şi organizaţie de femei ?
Candidat: Bineînţeles. Şefă e doamna Geta, care e şi barman la instituţia mai sus menţionată şi ţine evidenţa la caiet. Are şi drept de veto. Dacă nu te încadrezi în disciplina de partid, nu mai dă şi te dă şi afară.
Reporter: Cu ce programe încercaţi să vă cuceriţi electoratul ?
Candidat: În urma sondajelor de opinie comandate, m-am orientat strict pe cerinţele electoratului. Mai întâi ne vom axa pe absorbţia de fonduri europene în vederea subvenţionării de către Uniunea Europeană a consumului de votkă, dar numai pentru membrii partidului. De asemenea, în urma unui referendum organizat ieri pe la două noaptea, vom demara procedeele pentru declararea muncipiului nostru, port la Dunăre, dacă nu la Marea Neagră !
Reporter: Alegătorii solicită asta ?
Candidat: Da, mai ales membrii de partid. Totul e stabilit! Noaptea trecută, s-a stabilit şi taxele de ancorare şi tot ! Îmbarcarea se va face de pe strada 1 Mai, din faţa unui local înfrăţit cu „Zambilica” şi cu nume oarecum asemănător – „Sambilica” …
Reporter: Mai explicit, vă rog! Cititorii vrea să ştie …
Candidat: Păi, mai explicit e greu, că momentan încercăm să stabilim cu exactitate punctele cardinale.
Reporter: Dar staţiile, staţiile …
Candidat: Da, bună întrebare. Aici părerile e împărţite. Ca să mulţumim electoratul, staţiile vor fi construite în diferite puncte ! Am spus, plecarea de la „Sambilica” din faţă (sau din lateral, că depinde şi de poziţia în care ne aflăm în momentul cu pricina). Apoi, tot la vale, că facem filiale peste tot pe unde se consumă vodkă. Cu oprire în Focşani. Aici se face o oprire de una, două zile, să o mai dăm pe vin. Aşa mulţumim pe toată lumea, că toţi e alegători.
Reporter: Mulţumim pentru disponibilitate, sper să ne mai împărtăşiţi …
Candidat: Da, asta e şi dorinţa noastră. Dar nu mai devreme de săptămâna viitoare, că doamna Geta a băgat un lot nou şi până ne edificăm …