LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

Dezbatere publică pe tema parcărilor şi a câinilor fără stăpân

Primăria Municipiului Fălticeni a organizat astăzi o dezbatere publică pe două subiecte de actualitate pentru comunitatea locală. La întâlnirea cu primarul Gheorghe Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea au participat preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari din Fălticeni, care gestionează cele peste 10.000 de apartamente din municipiu.
Conducerea Primăriei Fălticeni a prezentat două proiecte de hotărâre ce urmează a fi introduse pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Fălticeni, în cadrul întâlnirii deliberative din data de 28 noiembrie 2012.
Primul proiect se referă la adoptarea unui „Regulament de atribuire şi gestionare a locurilor de parcare în Municipiul Fălticeni”. Referitor la acest proiect, primarul Gheorghe Cătălin Coman a arătat că municipalitatea a identificat peste 1700 de locuri de parcare. În ultimele luni, în Fălticeni au fost amenajate circa 300 de noi locuri de parcare, aceasta urmând să fie o prioritate şi pentru următorii doi ani. Prin proiectul de hotărâre sunt propuse trei tipuri de parcări: parcări de reşedinţă, parcări de tranzit şi parcări destinate agenţilor economici.
Al doilea proiect prezentat în cadrul dezbaterii publice vizează problema câinilor fără stăpân. În acest sens, executivul fălticenean va supune aprobării Consiliului Local Fălticeni „Stabilirea normelor referitoare la modalităţile de creştere, deţinere, întreţinere şi circulaţie a câinilor pe teritoriul municipiului Fălticeni cât şi pentru protejarea împotriva câinilor fără stăpân care pun în pericol liniştea, curăţenia şi sănătatea populaţiei”. Viceprimarul Gheorghe Aldea a precizat că sunt vizaţi în primul rând câinii fără stăpân însă, în egală măsură, se va pune accent pe responsabilizarea fălticenenilor care cresc câini în propriea gospodărie, fie că locuiesc la bloc sau la casă.
Fălticenenii pot aduce îmbunătăţiri celor două proiecte de hotărâre pănă miercuri, 21 noiembrie 2012, sugestiile putând fi depuse în scris la secretarul municipiului.