LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
16 mai 2022

Doi subofiţeri fălticeneni au fost medaliaţi la finalul celei de-a treia misiuni în Afganistan

sursa foto: facebook
sursa foto: facebook
Luni, 26 noiembrie a.c., în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a avut loc Ceremonia de medaliere a Detaşamentului de Jandarmi care a executat misiuni de pregătire sub egida NATO în Afganistan, din care au făcut parte şi doi subofiţeri din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.
Plutonierul major Ioan Agavriloaei (32 de ani) şi plutonier major Ovidiu Grigoraş (31 de ani) s-au numărat printre cei 76 de jandarmi ai contingentului care au primit „Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”.
Jandarmii i-au oferit Drapelul Detaşamentului, cu semnăturile tuturor luptătorilor, precum şi un bluzon specific forţelor naţionale ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, care le-a declarat: “Întâlnirea cu dumneavoastră reprezintă un moment emoţionant, cu atât mai mult cu cât suntem în preajma Zilei Naţionale a României. Am primit mesaje de felicitare de la comandanţii străini, fiind asigurat că aţi cooperat cu ei la cele mai înalte standarde. V-aţi întors dintr-un loc periculos, poate cel mai periculos din lume şi ne-aţi făcut să fim mândri de dumneavoastră”
Cea de-a treia misiune de instruire şi perfecţionare a forţelor de ordine din Afganistan s-a desfăşurat în perioada mai-noiembrie 2012.

Purtător de cuvânt
Cpt. Irina Airinei