LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
23 mai 2022

INTERVIUL SĂPTĂMÂNII – Mama lu’ Lenin (pamflet)

pamfletar de serviciu – danB
______________________________________________

Ca urmare a insistenţei unui număr imens de cititori (aproape cinci), Redacţia a hotărât se delege din nou pe reportera noastră de teren, binecunoscuta domnişoară Cintezica Mardare, pentru a mai încerca a lua încă un interviu domnului Marcel Pupăză, virtual candidat la alegerile ce vor urma.Cu lacrimi de bucurie în ochi, ne bucurăm alături de cititorii noştri de această reuşită.

Domnul deputat a fost contactat la sediul de partid, (vă reamintim – prestigiosul bar „Zambilica”), la ora 7,30, înconjurat de câţiva dintre membrii de partid. Şefa organizaţiei de femei, doamna Getta, tocmai le servea – din partea casei – celebra zeamă de varză din recolta de anul trecut. Domnul deputat, gândea – cu ochii închişi – la bunăstarea comunităţii.

Reporter: Domnu’ deputat, domnu’ deputat …, mă scuzaţi, câteva minute, vă rog, pentru ziarul nostru, un mic interviu…
Cu un efort supraomenesc, domnul Marcel Pupăză îngăimă:
Candidat: Săru’mâna stimată… Abia ce am scăpat de un interviu de patru ore, nu sunt pe deplin refăcut…
Reporter: V-a contactat deja presa centrală?
Candidat: Nu chiar… Soţia – de fapt, şefa de cabinet, dacă-mi permiteţi să mă exprim astfel…
Reporter: Şi ce subiecte s-au abordat, vă rog ?
Candidat: Păi, cum să vă spun… Ieri, pe la orele 22, am avut planificată o seară culturală, aici, la sediu.
Reporter: Seară culturală ? În ce a constat acest eveniment ?
Candidat: Mai întâi, vreau să vă spun că, noi, membrii de partid, ne-am obişnuit a organiza săptămânal câte o chestie de asta mai culturală. De esemplu, săptămâna trecută, aşa, mai pe seară, un domn pensionar a vorbit în plen despre viaţa şi opera mamei lui Lenin, Galina Ulianova, care este şi membră de onoare a partidului nostru.
Reporter: Mama lui Lenin, ce-i cu mama lui Lenin?
Candidat: Vedeţi stimată, că habar n’aveţi despre personalitatea acestei distinse doamne? Ehei… Nu se mai face şcoală ca pe vremea noastră, cei care am prins Bumbeşti-Livezeni … Ce vremuri domnule, ce vremuri…
Reporter: Lăsa-ţi dumnu’ Marcel cu Bumbeştii, ce e cu mama lu’ Lenin, vă rog, că poate cititorii noştri nu ştie şi vrea să afle…
Candidat: Da fetiţo, ai dreptate. Păi, mama lui Lenin, a fost în primul rând mama lui Lenin, care orişicât – puteţi întreba şi pe domnu’ Iliescu… Dar, în subsidiar (ca să citez acum pe un distins domn avocat care s-a îmbătat din greşeală acu’ trei zile la sediul partidului nostru), în subsidiar deci, mama lui Lenin este şi inventatoarea lanţului de bicicletă, dacă nu ştiaţi! Da de unde să ştiţi, că şcoala de astăzi…
Reporter: Lanţul de bicicletă? Ce dovezi aveţi în acest sens?
Candidat: Dovezi, ce dovezi? Păi, cum să vă spun… După cum spune un membru marcant al partidului nostru, care a fost pe vremuri instalator de mare clasă, lanţul de bicicletă, stimată domnişoară, se mai cheamă şi lanţ Gall – dacă nu ştiaţi… Asta de la Galina – ca să fim clari !
Reporter: Da, acum am înţeles. Dar să lăsăm asta cu lanţu’. Aseară, aseară, aţi spus că…
Candidat: Da domnişoară, aşa e, să trecem la oile noastre de aseară. Aseară am avut ca temă „Lacu’ Lebedelor” de unu’ Ceaikovschi, parcă.
Reporter: Lacul Lebedelor? Şi cum s-a desfăşurat acţiunea, vă rog?
Candidat: Despre lebede – săptămâna viitoare, că uite, vine şefa de cabinet. Nu-i a bine, are bigudiurile pe cap, semn că-i nervoasă. Săru’mâna ! Ne mai vedem!
Reporter: Ne mai vedem! Pe săptămâna viitoare !