Home Sorin Gafencu Promotia 1983, prezent!

Promotia 1983, prezent!

by A.S.
0 comment

promotia 83

După 30 de ani s-au revăzut la Alma Mater „Nicu Gane” cu bucuria fiului şi a fiicei ce-şi îmbrăţişează părinţii. De la 18 la 28 de ani este un timp şi un anotimp. S-au reîntâlnit pentru a retrăi anii de liceu, în căutarea timpului pierdut, dar şi a timpului regăsit. Cu vise, elanuri, speranţe. Cu realizări, înfrângeri şi cu totul de la capăt. Cu datoria de a se defini şi de a se redefini. Cu maturitatea pe care le-a inoculat-o viaţa.

„Toţi suntem învingători. Generaţia noastră nu are pierdanţi”. S-au definit, dar încă e timp de redefinire. Părinţi acum, privesc înapoi cu mândrie. Privesc înainte cu tumult. Au încă viori în glas. La cumpăna apelor, au venit să soarbă din fântâna tinereţii – entuziasmul. Deapănă amintiri. „În rândul patru, banca de la geam e un crâmpei din viaţa mea”… Agenda de lucru a fiecăruia e încărcată.

Rectorul Universităţii sucevene, Valentin Popa, pregăteşte evenimentul celor 50 de ani de învăţământ superior. Dana Gafencu este antrenată în efervescenţa autumnală cantemiriană. Gheorghe Aldea, viceprimar al Primăriei Fălticeni, se simte puternic antrenat în multiplele probleme ale urbei şi are multe de rezolvat. Organizatoarele evenimentului – Paraschiva Florian şi Florentina Pintilie, alături de vicele Aldea nu mai prididesc, fiind gazde. Neli Popovivi, doctoriţa, este aşteptată de pacienţii ei la Petroşani. Elena Fasolă e preocupată de finanţe. Cornelia Vlaicu se întoarce la CFR Iasi în timp ce Gabriela Muşet are de rezolvat altele în Bucureşti iar Ovidiu Ţibulcă în şcoala al cărui amfiteatru trebuie reaşezat. Maria Blanariu e aceeaşi, Melania Zimbru păstrează aerul de mister, Petrică Vodă, trecut prin încercare grea, zâmbeşte, iar Costel Sofia este de pus din nou în bancă. Dragoş Cozmaciuc este de admirat prin munca asiduă şi tenace în domeniul sportiv. Figurează în conducerea Federaţiei Române şi a Centrului Naţional de Snooker (Biliard la Papion) activând în Clubul sportiv „Olimpia” Este medaliat la nivel central cu Meritul Sportiv, Clasa I fiind şi deţinătorul a 728 medalii la diversele şi serioasele competiţii sportive. A adus şcolii în dar trei din trofeele sale.

Celelalte clase raportează din varii domenii: profesorat, industrie, comerţ, lucrători MAI, patroni, mici întreprinzători. Destine împlinite. Familii, copii, nepoţi. Florica Argatu, absolventă de Ştiinţe economice are 9 copii şi a împresionat venind la întâlnire cu un băiat, o fată şi un nepoţel care s-a armonizat cu grupul de colegi ai bunicii, eleva de acum 30 de ani. Ionel Prigoreanu, absolvent al Academiei Navale a obţinut multe licenţe în electronică şi în construcţia navelor de luptă. Cunoscut şi prin activităţi la NATO, deţine multe brevete de invenţii. La Institutul Politehnic din Iaşi, la Conferinţa Internaţională de electronică, a obţinut premiul I. A construit un primul catamaran din România (ambarcaţiune cu două corpuri) iar acum construieşte în propria curte un minisubmarin. Aurora Zăhărescu ne-a impresionat pentru activităţile de voluntariat desfăşurate în afara slujbei de şef serviciu ape Botoşani. În Societate de Scleroză Multiplă din România (SSMR) conduce Fundaţia din Botoşani luptând pentru persoanele cu handicap, scoţându-i din izolare, făcând lobby pentru aceştia la Parlamentul European. Seria E a muncit pe şantierul din Călimani călindu-se pentru lupta vieţii. Portvocea clasei, Vasile Mărănduca, evocă scene din viaţa şcolară si din admiraţia tuturor pentru profesorul de fizică, Constantin Popa. În sunet zglobiu de clopoţel s-a încheiat o festivitate de neuitat ce a adunat fălticeneni domiciliaţi acum în alte părţi ale ţării, de la munte la mare, dar rămaşi în cuibul amintirilor şcolarităţii fălticenene.
O generaţie de oameni frumoşi.

Sorin Gafencu

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705