LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
27 mai 2022

Trupa „BIRLIC” participa la Festivalul de Arta Dramatica pentru Liceeni „Radu Stanca”

trupa_birlic

Trupa de teatru „Birlic” din Fălticeni va participa la Festivalul de Artă Dramatică pentru Liceeni „Radu Stanca”. Ediţia a patra a acestui eveniment este programat în perioada 22-24 noiembrie a.c., la Sebeş. Participarea trupei de teatru din Fălticeni este asigurată cu sprijinul finaciar al unor sponsori şi din banii încasaţi de la cele trei spectacole.

Spectacolul “Karagiale Reloaded”, este pus în scenă de 10 tineri din Fălticeni, majoritatea elevi la Colegiul Naţional “Nicu Gane”, cu sprijinul regizorului Gheorghe Balint. O piesă care îmbină momente din schiţele lui Ion Luca Caragiale: „Pedagog de şcoală nouă”, „Domnul Goe”, „Amici”, „Five o’clock”.

Activitatea trupei “BIRLIC” se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei Fălticeni Cultural. Prezenţa la acest festival a fost prefaţată de trei reprezentaţii ale piesei „Karagiale Reloaded”, în faţa publicului fălticenean, pe scena Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”. Cu ocazia spectacolului de miercuri, 20 noiembrie a.c., preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural, preotul Liviu Mihăilă, a declarat:

“Este o piesă care prezintă ce se întâmplă cu şcoala românească dar şi o nădejde că nu totul este pierdut. Au fost multe ore de repetiţie cu cei 18 membri ai trupei de Teatru Birlic. Deplasarea la Sebeş o va face întreaga trupă. Va fi alături de noi şi regizorul Gheorghe Balint, căruia îi datorăm foarte mult. Fără el nu am fi avut un spectacol aşa de bun. Împreună cu membrii trupei Gheorghe Balint a pus în scenă în acest an patru spectacole. În săptămânile următoare vă invităm şi la celelelate trei spectacole reunite sub titlul . Ne dorim să venim cu Marele Premiu de la Festivalul de la Sebeş. După aceea, cu ajutorul sponsorilor, a oamenilor de bine intrăm cu trupa de teatru Birlic într-o sesiune de repetiţii intense, pentru un spectacol grandios, . Sperăm să ne iasă şi să-l putem prezenta pe scene din întreaga ţară”.

Alex S.