Home Psihologie A trai prezentul este sau nu poarta spre o viata implinita?

A trai prezentul este sau nu poarta spre o viata implinita?

by A.S.
0 comment

prezent_viitor

Gândindu-ne prea mult la trecut, uneori tindem să rămânem ancorați în el. Ne copleșesc regretele, gândurile la ce-ar fi fost dacă am fi acționat altfel, grijile față de micile secrete care la un moment dat ar putea să iasă la iveală și să ne tulbure liniștea, rușinea pentru lucrurile pe care nu le-am făcut și părerile de rău pentru lucrurile pe care nu le-am făcut. Toate acestea ne țin captivi într-un trecut care ne-a aparținut dar care acum nu mai este al nostru.

Gândindu-ne  la viitor   începem să dăm frâu liber imaginației visând cum o să fie viața noastră atunci când o să fim mai bogați, mai inteligenți, mai maturi. Ne imaginăm în tot felul de ipostaze și visăm cu ochii larg deschiși. Ne gândim la cine o să ne  fie alături, la lucrurile pe care dorim să le facem, la locurile pe care dorim să le vizităm , la prietenii pe care ne-am dori să-i avem, la diplomele pe care dorim să le obținem. Când suntem la serviciu, prinși de o activitate continuăm să facem proiecții spre viitor. Ne gândim la problemele de acasă, la ce ne așteaptă după ce terminăm programul, la ce să le gătim copiilor ori la câte lucruri mai sunt de făcut. Tot felul de chestiuni din trecut ori din viitor. Nu ne concentrăm pur și simplu la ce facem în prezent. Ar fi minunat sa ne concentrăm asupra prezentului, asupra a ceea ce facem acum, asupra viselor şi ideilor realizabile imediat. Să fim atenți la ce putem face azi ca să ne construim viitorul dorit. Asta înseamnă că am da sens vieții noastre și ne-am lua vălul de pe ochi. înseamnă ca am trăi clipa, momentul, aici şi acum, fără să ne gândim cu jind la ce am fost sau cu speranță la ce am putea fi.

Nu putem ști ce se întâmplă mâine, așa cum nu putem ști ce întorsătură o să ia viața noastră peste un an, doi, sau chiar peste zece. Amânând lucrurile care ne aduc bucurie si plăcere, nu facem decât să ne amânăm viața. Nimeni nu poate ști cât va sta prin preajmă pentru a se bucura de tot ceea ce şi-a planificat sau visează pentru următorii ani. Cu toții putem sa ne bucuram de momentul prezent, pe care cu siguranță îl avem AICI şi ACUM.

Nimic nu este mai măreț ca a-ţi trăi fiecare clipă din viață cu ochii deschiși, cu serenitate şi cu implicare. Nimic nu este mai minunat decât sa te vezi crescând în prezent şi ajungând la visele tale din viitor.

Merită să încercăm să ne găsim adevărata împlinire trăind în prezent! Acesta este secretul unei vieți împlinite: împăcarea cu trecutul și viitorul și trăirea momentului prezent.    

Ana Atodiresei                                  

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705