LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
22 mai 2022

Parlamentul decreteaza moartea lui Dumnezeu

adriana_macsut

Camera Deputaţilor a aprobat recent o iniţiativă legislativă prin care se urmăreşte scoaterea studiului religios din şcoală. Demersul a pornit de la deputatul Remus Cernea care reprezintă doar aproximativ 20 zeci de mii de persoane din totalul de peste 21 milioane de cetăţeni români. Este vorba aici de o dictatută a minorităţii împotriva majorităţii, în condiţiile în care deja se vorbeşte despre democraţie participativă. De bună seamă că o problemă care ţine de spiritualitate nu poate fi decisă decât prin referendum.

Decalogul creştin se regăseşte în toate religiile lumii şi chiar codurile etice pornesc tot de aici. Există în Decalog o gradare într-o scară morală care porneşte de la porunca să nu minţi şi ajunge la porunca să nu ucizi. Rezultă o scară morală cu patru trepte: să nu minţi; să nu râvneşti la bunul altuia; să nu furi; să nu ucizi.

Istoria recentă românească s-a confruntat din nefericire cu cenzura comunistă care a decretat că religia este retrogradă, iar atunci trebuie scoasă din şcoală. Din nefericire filosofia românească este încă tributară ateismulului, iar Remus Cernea este un reprezentant de frunte care declară că Dumnezeu nu există. Există chiar candidaţi la preşedenţie, Monica Macovei şi Vadim Tudor, care  se cred  Dumnnezei al Justiţiei.

Un popor care nu studiază religia va ajunge să îşi facă idoli falşi din politicieni care se declară justiţiari, iar în aceste condiţii se va ajunge la o Biblie ateistă scrisă Remus Cernea  care devine Moise Redivivus. Această Biblie ateistă numită Charta Etică va fi predată în şcoală în locul Bibliei, Cartea Sfântă scrisă de Dumnezeu prin scriitori inspiraţi de harul divin.

Biblia nu este o carte de istorie, ci o scrisoare adresată de Dumnezeu oamenilor din orice timp şi orice spaţiu. Însă de acum, elevii nu vor mai studia Cartea Sfântă numită Biblie, ci vor avea parte de Învăţăturile  morale ale lui Remus Cernea… către fii lui.

Dr. Adriana Macsut