LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
19 mai 2022

Grupul folcloric „Balada” din Falticeni la ora bilantului

grupul_balada_1

Luna decembrie găseşte Grupul folcloric „Balada” de la Clubul Copiilor din Fălticeni angrenat în evenimente dedicate marii sărbători a Naşterii Domnului.

„Balada” a participat recent la concertul de colinde tradiţionale care a avut loc la Piatra Neamţ, eveniment la care a participat şi corul de maici de la Mănăstirea Văratec. Copiii îndrumaţi de profesor – interpret Maria Tanasă au răspuns invitaţiei venite din partea preotului Paul-Sorin Vieru de parohia Acoperământul Maicii Domnului.

De remarcat şi performanţele individuale ale tinerilor artişti. Livia Brădăţanu, originară din Baia, elevă a Colegiului Naţional „Nicu Gane”, a obţinut de la începutul anului şcolar până în prezent rezultate de exceptie la concursuri naţionale de folclor, care-i certifică calităţi vocale şi interpretative deosebite pe care interpreta Maria Tanasă i le-a dezvoltat de-a lungul anilor de pregătire. În palmaresul Laviniei se regăseşte trofeul secţiunii „Muzică populară” a concursului „Stele de mâine” (Timişoara – noiembrie 2014), trofeul grupei 13+ a  concursului „Sibiu – capitală muzicală” (septembrie 2014) şi trofeul festivalului „Olimpiada de toamnă”.