LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
22 mai 2022

I.S.U. Suceava a primit o autospeciala de transport personal si victime multiple

Autospeciala_transport_victime_multiple ATPVM 01Tehnica de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost completată cu o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM), care a fost repartizată judeţului Suceava de către Ministerul Sănătăţii, a informat instituţia prin purtătorul de cuvânt.

Autovehiculul prezintă caracteristici militare, fiind dotat cu tracţiune 4×4 permanent, suspensie, şasiu şi transmisie speciale pentru deplasare off-road, în locuri mai greu accesibile. Autospeciala are capacitatea de a transporta în acelaşi timp 11 persoane, pe scaune, sau patru pacienţi critici pe targă. Este dotată cu două monitoare, un defibrilator automat, instalaţie de administrare a oxigenului, aspiratoare portabile de secreţii, saltele vacuum, seturi de atele vacuum şi gulere cervicale pentru adulţi şi copii. În dotarea autospecialei mai există şi două rucsacuri pentru transportul materialelor sanitare şi medicaţie.

„Atunci când autospeciala intervine la accidente cu victime multiple, echipajul este format din doi pompieri paramedici, precum şi un medic şi un asistent din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Numărul componenţilor echipajului poate fi suplimentat în funcţie de necesitate şi de gravitatea cazurilor.”, a precizat purtător de cuvânt – plt.adj. Alin Găleată.