Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

despartireDespărţirile sunt considerate a fi unele dintre cele mai dureroase evenimente care se petrec în viaţa unui om. Despărţirea de o fiinţă dragă poate să apară la orice vârstă începând din copilărie şi până mai târziu în viaţă. Indiferent dacă ţi-ai dorit ori nu acea despărţire, tot va exista o perioadă de „doliu”, o perioadă destul de grea, dar care, privită din alt unghi poate duce la o dezvoltare personală.

Un prim pas spre recuperare este acceptarea situaţiei. Încearcă să nu învinovăţeşti pe nimeni. Imaginează-ţi că eşti la volanul unei maşini frumoase şi că nu ai oglindă retrovizoare pentru a privi în urmă, ai doar un parbriz mare şi priveşti doar înainte, cu încredere şi siguranţă.

Încearcă să intri în contact cu persoane care trec prin situaţii similare, să vă susţineţi reciproc.

Evită cel puţin pentru o perioadă îndelungată de timp să îţi cauţi fostul partener, să încercaţi o relaţie de amiciţie, să îi urmăreşti profilul de socializare deoarece aceste aspecte creează complicaţii şi  nu fac decât să întârzie vindecarea.

Renunţă să te întrebi mereu “de ce ?” ori “dacă ?”, ia lucrurile aşa cum sunt şi stabileşte-ţi drept obiectiv recuperarea ta totală.

Încearcă să elimini toate lucrurile care îți amintesc de fostul partener, evită locurile în care mergeați împreună, caută compania oamenilor veseli, optimiști.

Apucă-te de un proiect nou, ori de un curs, de o specializare nouă, sau, de ce nu, de un sport.

O schimbare de look este binevenită, încearcă  să te ocupi în mod deosebit și  de acest aspect.

Încearcă să faci cât mai multe planuri de viitor și să devii cea mai bună variantă a ta. Dezamăgirile vor înceta să apară atunci când vei fi mândru că ai reușit să duci ceva la bun până la sfârșit.

Nu te plânge toată ziua la prieteni, nimeni nu agreează oamenii cu probleme, în plus acest lucru accentuează starea proastă fapt ce întârzie recuperarea.

Gândeşte pragmatic: ai o viață de care trebuie să ai grijă, nu te irosi, nimeni nu merită acest efort din partea ta. Suferința, regretele te vor ține pe loc, încearcă să treci peste cu capul sus, cu zâmbetul pe buze, acceptă că nu a fost să fie și fii sigur de un lucru: în viitorul apropiat vei avea parte de cea mai frumoasă și mai solidă relație, de relația la care ai visat mereu și că niciodată nu vei reveni aici, să citești aceste sfaturi.

Psiholog Ana Atodiresei

About Author

ByB.P.