COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Prinde contur viitoarea sală de sport de la Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea”

scoala-ioan-ciurea-sala-sportCu utilajele pe terenul de sport. La Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea” muncitorii au reluat, încă din ianuarie, lucrul la viitoarea sală unde cei 440 de elevi și profesorii lor vor putea să-și desfășoare orele de educație fizică în condiții civilizate. Lucrările de amenajare au fost mult întârziate de un cablu subteran de medie tensiune, de a cărui existență nu se știa, dar și de devierea unei conducte de alimentare cu energie termică.

Acum s-a ajuns, practic, la etapa în care se ridică structura supraterană.

Lucrarea este executată de firma locală Daqara, care a dus la bun sfârșit și activitățile de construcție la clădirea noii Judecătorii Fălticeni. După ce se va încheia munca la scheletul metalic, urmează amplasarea pereților și acoperișului, ambele realizate din panouri metalice tip sandviș, astfel încât să satisfacă cerințele de izolare termică și să elimine formarea condensului.

Spre final se vor realiza pardoseala, instalațiile termice și electrice.

Potrivit inginerului Gabriel Mihoc, directorul Daqara, sala de sport va fi finalizată, cel mai probabil, în luna mai.

Rudy H.