Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

strada mareImpresii… din fuga creionului

Pe înserate… în patriarhalul nostru orășel, liniștea din cursul zilei e turburată de modesta „promenadă” a tineretului dornic de aer, dar mai ales de… idile.

Pe strada mare (bineînțeles când muzica militară nu cântă în grădină) animația devine din ce în ce mai accentuată. Frânturi de dialoguri, crâmpee de conversații școlărești sau… lumești, te edifică numaidecât asupra naturei acestor “preumblări” nocturne.

De la 8 la 11 seara, porțiunea <Blându – Primărie> dovedește vizitatorilor acestui oraș că avem și noi <Bois de Boulogne-ul> nostru. Sub razele lunei “astrul rece al serii” se deapănă visuri, iluzii, idealuri juvenile, în mediul poetic al naturei folticenene atât de bogat în motive de inspirație romantică.

În serile <cu grădină> tineretul își găsește prilejul de recreare sufletească. Deaceea afluența este extrem de numeroasă. În privința aceasta, măsura Primăriei ca muzica să cânte de mai multe ori pe săptămână e binevenită. În aceste seri însă, strada mare își reia aspectul solitar, părăsită fiind de tinerii ei animatori.

Pretudindeni însă, liniștea adâncă îți reamintește că Folticeniul face parte din tagma acelor orășele a căror locuitori trag obloanele la 9 seara pentru a se culca, cum spune vorba populară “odată cu găinele”

Moros.

SĂPTĂMÂNA, nr. 80, duminică, 29 iunie 1930

Rubrică realizată pentru „Cronica de Fălticeni” de Alex Săvescu

About Author

ByB.P.