LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
18 august 2022

Restituiri: O crimă la Fălticeni

restituiriJoia trecută, autoritățile locale au fost înștiințate că în strada Reg. 2 Grăniceri No.105, a fost găsit mort în casă, lângă ușă, comerciantul Ițic Sin Leib Cojocaru, în etate de 66 ani și că se bănuiește o crimă.

Imediat au sosit la fața locului d-nii: procuror M. Filipescu, dr. Jean Zwiebel, medicul orașului, aparatul polițienesc în frunte cu d-l director E.Radu și reprezentanții presei.

În adevăr, lângă ușa odăii care dă în mica prăvălioară, a fost găsit pe podea, cadavrul negustorului în costum sumar și plin de sânge. Deasemenea, lângă el, se afla un lighean aproape plin cu sânge.

D-l dr. Jean Zwiebel examinând aproape cadavrul, n’a constatat nici urmă de violență, astfel că supoziția de crimă a fost înlăturată.

Din cercetările făcute de autorități, s’a stabilit că în ajun, comerciantul se certase cu soția sa, care l’a lăsat să doarmă singur în casă, ea ducându-se la ginerele ei Bercu Goldenthal.

Noaptea, probabil din cauza enervării sale, Cojocaru a avut o puternică hemoptizie și a vrut să iasă afară spre a cere ajutor. Puterile însă îl părăsiră și bătrânul negustor a căzut lângă ușă, unde a murit imediat.

S’a dovedit astfel încăodată cât de multă dreptate au evreii, când spun că niciodată nu trebuie lăsată o singură persoană să doarmă într’o casă.

De-altfel și în textele religioase evreești este prevăzut acest lucru.

Rp.

 

Săptămâna, nr.  2, din 30 decembrie 1928

Rubrică realizată pentru „Cronica de Fălticeni” de Alex S.