Home Restituiri Restituiri: O crimă la Fălticeni

Restituiri: O crimă la Fălticeni

by A.S.
0 comment

restituiriJoia trecută, autoritățile locale au fost înștiințate că în strada Reg. 2 Grăniceri No.105, a fost găsit mort în casă, lângă ușă, comerciantul Ițic Sin Leib Cojocaru, în etate de 66 ani și că se bănuiește o crimă.

Imediat au sosit la fața locului d-nii: procuror M. Filipescu, dr. Jean Zwiebel, medicul orașului, aparatul polițienesc în frunte cu d-l director E.Radu și reprezentanții presei.

În adevăr, lângă ușa odăii care dă în mica prăvălioară, a fost găsit pe podea, cadavrul negustorului în costum sumar și plin de sânge. Deasemenea, lângă el, se afla un lighean aproape plin cu sânge.

D-l dr. Jean Zwiebel examinând aproape cadavrul, n’a constatat nici urmă de violență, astfel că supoziția de crimă a fost înlăturată.

Din cercetările făcute de autorități, s’a stabilit că în ajun, comerciantul se certase cu soția sa, care l’a lăsat să doarmă singur în casă, ea ducându-se la ginerele ei Bercu Goldenthal.

Noaptea, probabil din cauza enervării sale, Cojocaru a avut o puternică hemoptizie și a vrut să iasă afară spre a cere ajutor. Puterile însă îl părăsiră și bătrânul negustor a căzut lângă ușă, unde a murit imediat.

S’a dovedit astfel încăodată cât de multă dreptate au evreii, când spun că niciodată nu trebuie lăsată o singură persoană să doarmă într’o casă.

De-altfel și în textele religioase evreești este prevăzut acest lucru.

Rp.

 

Săptămâna, nr.  2, din 30 decembrie 1928

Rubrică realizată pentru „Cronica de Fălticeni” de Alex S.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705