Home Restituiri Restituiri: Mare agitație a comercianților din Fălticeni

Restituiri: Mare agitație a comercianților din Fălticeni

by A.S.
0 comment

polite_restituiri

Întreg orașul și județul nostru este profund nemulțumit de felul cum funcționează comisiunile de impuneri, cari sunt prezidate de controlori financiari străini, ce nu cunosc adevărata situație materială a contribuabililor.

La Fălticeni, comisiunea e prezidată de un domn controlor din Pașcani, care nu numai că nu menține impozitele la cari erau impuși contribuabilii până acum, dar face opinie separată, fiind de părere ca veniturile acestora să fie majorate din oficiu și după declarații de cel puțin 3-4 ori.

Astfel, sunt majorate impozitele pe venit ale comercianților, cărora li se protestează zilnic zeci de polițe și cari sunt pe punctul de a înceta plățile.

În județ, unii președinți ai comisiunilor, la protestul negustorilor că li se mărește pe nedrept impozitul, pe care nu-l vor putea suporta, le propun acestora, pur și simplu, să se angajeze ca lucrători la fabricile din Fălticeni.

Suntem informați că în fața acestei stări de lucruri, comercianții au luat atitudine, expediind numeroase telegrame Ministerului de finanțe, prin cari cer înlocuirea urgentă a președinților comisiunilor de impuneri.

Afară de aceasta, o delegație a plecat la București, spre a se prezenta parlamentarilor județului nostru, și în special d-lui Gr. Gafencu, secretarul general al Ministerului de externe, cărora le va adresa memorii în acest sens.

Dacă nu li se vor satisface cererile, negustorii fălticeneni sunt hotărâți să-și închidă magazinele ca o protestare împotriva felului cum înțeleg reprezentanții fiscului să aprecieze adevărata situație materială a contribuabililor.

Săptămâna – nr. 11 din 3 martie 1929

Rubrică realizată pentru „Cronica de Fălticeni” de Alex Săvescu

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705