COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Tânăr cercetat pentru ultraj și distrugere. A lovit un polițist și a provocat distrugeri unei mașini de poliție

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus, pe data de 4 februarie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi au instituit măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile faţă de MAZARACHE MUGUREL-EMANUEL sub aspectul comiterii a două infracţiuni de ultraj şi o infracţiune de distrugere.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 03.02.2018, în jurul orei 18.00, în timp ce un echipaj de poliție a intervenit la un incident petrecut în sat Șcheia, str. Fierăriei, nr.48, comuna Șcheia, jud. Suceava, Mazarache Mugurel Emanuel a agresat fizic pe agentul de poliţie B.D. cu pumnul în zona obrazului stâng. În acelaşi context, a proferat ameninţări cu acte de suprimare a vieţii agenţilor de poliţie B.D. şi T.C., lovind totodată cu o scândură din lemn de o lungime de 2,30 metri autospeciala de poliție care a intervenit la incident, cauzând astfel distrugeri la nivelul parbrizului şi a rampei de semnalizare.

În cauză, procurorii au efectuat urmărirea penală cu concursul organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Comunale Şcheia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

         Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.