COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Guvernul decide astăzi soarta lui Kovesi

Într-o conferință de presă care a durat două ore, Laura Codruța Kovesi a spus că nu are motive să-și dea demisia și că atacul la adresa DNA nu este întâmplător:

Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care inculpaţii spun părţi de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi sau despre procurorul-şef al DNA. DNA nu este un om, este o instituţie şi cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care şi-au făcut treaba şi vizează îngenuncherea poporului român.

  • Vlad Voiculescu: În seara asta, Kovesi a vorbit curat, cu răbdare, forţă şi eleganţă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se întâlnește astăzi cu premierul Viorica Dăncilă înainte de ședința de Guvern, pentru a lua o decizie în privința revocării șefei DNA.

Comentând acuzațiile lansate de Vlad Cosma, Dăncilă a declarat„Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată și nu mă simt confortabil în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru.”

Iată și reacția procurorului general, Augustin Lazăr„Problema României nu este funcţionarea defectuoasă a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei împotriva corupției.”