COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Infracțiuni de corupție în vederea promovării probei practice de obținere a permisului de conducere

Ofițerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Corupţiei, au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane de pe raza județului Olt, suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a persoanelor suspecte de săvârşirea infracţiunilor menţionate.

Pe data de 5 decembrie 2017, la nivelul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt, a fost înregistrat procesul verbal de sesizare din oficiu privind două persoane care pretindeau sume de bani cuprinse între 300 şi 500 de euro unor cetățeni de pe raza localităţilor Urzica şi Vădăstriţa, din județul Olt, promiţându-le că au cunoştinţe în rândul lucrătorilor din cadrul structurii de examinări auto, în vederea promovării probei practice de obţinere a permisului de conducere auto.

În cauză, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Olt au fost delegaţi să efectueze activităţi de cercetare penală în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

La acțiunea de astăzi s-a beneficiat de sprijinul Plutonului Mobil din cadrul I.J.J. Olt.