COVID-19 (Fălticeni, 20.01.2022): 266 cazuri active, 6,07 incidenţa / 40 cazuri confirmate în 24 ore şi 7 persoane vindecate / 34 adulţi şi 3 copii internaţi / 23 locuri libere pentru adulţi şi 3 locuri pentru copii.

Premii internaționale pentru Corala Ciprian Porumbescu

Corala Ciprian Porumbescu a reprezentat România la cea de-a 17-a editie a Festivalul Concurs de Muzică Religioasă Ortodoxă „Kolozhsky Blagovest” 2018, desfășurat în perioada 07-10 februarie a.c.. La eveniment au participat 35 de coruri de renume, pe bază de invitație, care au interpretat partituri din repertoriul muzical religios ortodox.

Corul sucevean dirijat de pr.prof. Lucian Tablan-Popescu a câștigat premiul II la categoria Coruri laice și de asociații culturale, podiumul fiind completat de locul I – Corul de cameră „SINE NOMINE” din Kiev, Ucraina și ansamblul vocal ”Svirel” al Academiei de Arte din Minsk, locul III.

Premiul special al juriului pentru cel mai bun solist vocal a fost câștigat de prof. Valentina Tablan–Popescu, soprană în cadrul ansamblului coral din Suceava.

Managerul coralei, ing.prof. Ionuț-Vichentie Ilisoi ne spune: “Acesta ar fi cel de-al doilea premiu pe plan internațional în ultimele 5 luni. În perioada imediat următoare dorim să punem în scenă un concert pascal pe care să îl promovăm în mai multe orașe, iar în luna mai să participăm la un concurs de tradiție în Polonia la care am fost recent invitați.

Să nu uităm că grupul nostru coral a devenit un ambasador al culturii românești peste hotare, un model de organizare și de încredere pentru iubitorii de acest tip de muzică, susținând în diaspora 127 de concerte în ultimii 7 ani, în condițiile în care activitatea noastră are la bază autofinanțarea.

Vreau să mulțumesc în numele meu și al colegilor mei tuturor acelora care ne sunt alături necondiționat atât la bine cât și la greu!“