LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
22 mai 2022

SMSJ Fălticeni prezentă la activitățile dedicate Centenarului Marii Uniri la nivel local și național

La activităților dedicate Centenarului Marii Uniri, organizate la Alba Iulia, a participat și Corul ,,Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni.

Corul a fost format din 100 de elevi și subofițeri, 36 dintre aceștia fiind echipați în ținute de epocă purtate de structurile de jandarmi în anul 1918.

La defilarea prilejuită de Centenarul din Alba Iulia a participat un detașament constituit din 50 de elevi ai școlii. Totodată corul ,,Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni a participat la slujba religioasă din Catedrala Episcopală a Cetății Alba Iulia, oficiată de Înalt Preafericitul Daniel. În aceeași zi corul a susținut 2 recitaluri  de cântece patriotice în curtea cetății.

Cu ocazia acestei sărbători în municipiul Cluj Napoca a defilat un pluton din cadrul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, echipat in ținute de epocă replici ale celor purtate de Regimentul 16 Dorobanți din Falticeni. Pe 25 Decembrie 1918 această unitate glorioasă a eliberat inima Transilvaniei.

În municipiul Fălticeni au fost dezvelite busturile eroilor: Căpitan Gavril Danielescu (decorat cu Ordinul Militar de Război “Mihai Viteazul” și Legiunea de Onoare în grad de cavaler, în Primul Război Mondial) și Căpitan – comandor Constantin Costăchescu (Comandant al submarinului NMS Delfinul, participant la acțiunile de luptă desfășurate în Marea Neagră în timpul celui de-al Doilea Război Mondial).

De asemenea, mai multe subunități comandate de ofițeri din cadrul școlii au participat la ceremoniale militare şi religioase pentru depunerea de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor din localităţile Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Dolhasca, și Baia.