LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
26 iunie 2022

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 20.02.2019, ora 11.30, un echipaj din cadrul Postului de poliţie Grăniceşti a oprit pentru control  pe DC 38 din localitate, mopedul fără plăcuțele cu numărul de înmatriculare condus de un tânăr de 22 de ani din comuna Ipotești, care locuiește în comuna Grănicești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat pentru a fi condus pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 20.02.2019, ora 18.00, un echipaj din cadrul Postului de poliţie Dumbrăveni a oprit pentru control pe DN 29 din oraşul Salcea, autoturismul condus de un localnic de 47 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto, permisul de conducere prezentat neavând corespondent și nu figurează ca fiind emis de autorităţile din Marea Britanie.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au mai stabilit faptul că, autoturismul nu este asigurat, iar inspecţia tehnică periodică este expirată, motiv pentru care, bărbatul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 20.02.2019, ora 16.40, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Vicovu de Jos, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani din comuna Frătăuții Noi.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 20.02.2019, ora 21.15, în timp ce acționa pe strada G.T. Kirileanu din orașul Broșteni, un echipaj de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat,  motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia,  autoturismul fiind oprit după aproximativ 100 de metri.

Întrucât conducătorul auto se afla în stare de ebrietate și emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă bărbatul a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.