LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
28 iunie 2022

Ţigări de contrabandă confiscate şi un autoturism indisponibilizat în urma unei acţiuni a poliţiştilor în trafic. Șoferul a fost reținut și a ajuns în arestul poliției

 

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

În ultimele zile doi bărbați au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru contrabandă cu țigarete.

După ce la data la data de 08.03.2019, în bagajele unui tânăr de 29 de ani care se deplasa spre Marea Britanie au fost găsite 40.000 de țigări de contrabandă, autorul fiind reținut, în cursul zilei de ieri un alt bărbat a ajuns în arestul IPJ Suceava după ce a fost identificat în trafic transportând țigarete de contrabandă.

Astfel, la 11.03.2019, ora 23.40, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 15 Vatra Dornei, au identificat și oprit în trafic, pe D.N. 17, pe raza comunei Iacobeni, autoturismul condus de un bărbat de 37 ani, din com. Ilia, jud. Hunedoara, constatându-se că în interiorul autovehiculului se afla o cantitate importantă de țigări de contrabandă.

S-a procedat la examinarea interiorului autoturismului, ocazie cu care în portbagajul acestuia au fost găsite un număr de 40.000 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, fără documente de proveniență.

Țigările de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 22.000  lei, au fost ridicate și introduse în camera de corpuri delicte a Poliției mun. Vatra Dornei, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

Polițiștii dispus reținerea bărbatului de 37 ani, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru luarea unei măsuri preventive.

În cauză s-a întocmit  dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”.

 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.