LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
26 iunie 2022

Găsește motivație dincolo de-a fi primul

Ce părere ai?

Constatarea zilei

E legată de regula că, în afaceri, trebuie să fii nr. 1 sau nr. 2. Dacă nu ești în vârf, n-ai nicio șansă. Că lumea, dacă nu domini lanțul tău trofic, e doar un soi de sătuc penibil în care nu merită să mai trăiești.

Și, uite așa, pornind de la abordarea asta, unor oameni li se arde lumina. Oameni care, altfel, sunt extraordinari, aleg să-și joace viața la ruletă, în loc să o trăiască. Pentru că-i la modă inclusiv să arzi repede.

În timp, am urmărit oameni, companii și destine. Am observat cât de mult traiul într-o astfel de cursă arde creierii cuiva. Cei care au ajuns unde și-au dorit sunt oamenii ce-au înțeles că, în afaceri și în viață, nu e important să fii mereu primul, ci să crești echilibrat.

Anduranța e cea mai ignorată abilitate a unei afaceri, în vremurile noastre. Oamenii visează doar creștere. Dacă planul ăsta nu merge, ghinion. Deși, dacă ne-am observa corpul, am vedea că o bucată din noi care crește neîncetat, rapid, nu e ok. Medicina modernă i-a dat un nume. Cancer. Pentru corpul nostru, echilibrul e cheia, creșterea e doar pe termen lung.

Și cred că, pentru afaceri, ar trebui să fie la fel. Crește pe termen lung. Crește echilibrat. Găsește motivație dincolo de-a fi primul. Și, peste ani, ai toate șansele să fii nr. 1. Dacă nu ești, oricum n-o să-ți pese.

Nu crezi?

Sursa: Inteligo prin Avocat.ro