LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
18 august 2022

Jucătorii Șomuzului au trecut cu bine peste testarea premergătoare următoarelor jocuri oficiale. Meciul din Cupa României cu Bucovina Rădăuți nu se va disputa

La începutul săptămânii, jucătorii și persoanele din staff-ul echipei Șomuz Fălticeni au efectuat testul Covid-19 prevăzut de protocolul comun al Federației Române de Fotbal și Ministerul Sănătății, pentru a putea participa în competițiile fotbalistice interne.

Rezultatele au fost negative, astfel că echipa poate pregăti în liniște următoarele jocuri oficiale: cu CSM Pașcani, în deplasare, și derbiul cu Foresta Suceava, de pe teren propriu.

Din păcate, meciul de astăzi, în compania echipei Bucovina Rădăuți, din turul al doilea al Cupei României, nu se va disputa.

Oficialii Șomuzului au fost anunțati de colegii din Rădăuți, că Bucovina nu se poate prezenta la Fălticeni din cauza problemelor de efectiv pe care echipa le are în acest moment. La sfârșitul săptămânii trecute 12 jucători au fost testați pozitiv la infecția Covid-19.

De asemenea, Comisia Centrală a Arbitrilor a confirmat, în această dimineaţă, că meciul de la Fălticeni nu se va disputa.

Potrivit regulamentului de disputare a competiţiei, meciul nu va fi reprogramat. În această situaţie, Şomuz Fălticeni se va califica în turul 3 al Cupei României.

„Din surse sigure am aflat că meciul din Cupa României nu se va mai disputa, deoarece cei de la Rădăuţi au în continuare probleme de lot. Așteptăm decizia oficială a FRF.

Astazi (luni – n.n) am primit rezultatele testelor Covid. Au ieşit negative la tot staful tehnic și lotul de jucatori. Noi ne dorim să câștigăm toate meciurile pe teren și ne doream ca meciul de marţi să se dispute, după 6 luni de inactivitate jucătorii sunt dornici să joace.

Fotbalul se joacă pe teren şi rezultatele meciurilor trebuie să fie cele din teren, nu cele în urma testărilor Covid. Este păcat ca s-a ajuns în acestă situație.

În momentul de faţă cred că nu echipa cea mai valoroasă din punct de vedere al lotului va câștiga campionatul ci echipa care nu va avea în lot jucători depistați pozitiv.

Din punct de vedere financiar este foarte greu pentru multe echipe, deoarece toate testările pe care trebuie să la facem sunt foarte costisitoare.

Ne așteptam ca Ministerul Sănătății, Ministerul Tineretului și Sportului, să fie alături de sport, dar nu au făcut nimic până în acest moment pentru echipe și sport în general”, ne-a declarat Iulian Darabă, managerul sportiv al echipei Şomuz Fălticeni.