Home info naţional Zece persoane și-au pierdut viața în cele peste 260 de incendii din ultimele zile

Zece persoane și-au pierdut viața în cele peste 260 de incendii din ultimele zile

by A.S.
0 comment

În intervalul 15-18 ianuarie, la nivel național, pompierii au acționat pentru stingerea a peste 260 de incendii, majoritatea produse la locuințe.

În urma acestor evenimente, 10 persoane și-au pierdut viața. Între victimele incendiilor, după cum v-am informat, se află și o suceveancă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe fondul temperaturilor scăzute, se constată o creștere a numărului incendiilor produse la gospodării, iar vârstinicii sunt principalele victime ale acestor evenimente. De cele mai multe ori, incendiile sunt cauzate de nesupravegherea lumânărilor aprinse, precum şi de exploatarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire și neverificarea coșurilor de fum.

Neglijența sau ignorarea regulilor de siguranță și a măsurilor de prevenire pot provoca pagube materiale însemnate, iar în unele cazuri mai grave, pierderi de vieți omenești.

Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

Apelarea la specialişti, atunci când sesizăm probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercursiuni.

De asemenea, pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz, precum şi a detectoarelor de incendiu în locuințe.

Sursa info / foto – IGSU

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705