LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
14 august 2022

Astăzi sunt comemorate victimele Holocaustului. 76 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Ziua de 27 ianuarie 1945 reprezintă ziua eliberării prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau şi marchează comemorarea la nivel internațional a victimelor Holocaustului.

Potrivit Rezoluţiei 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, statele sunt încurajate să comemoreze victimele Holocaustului şi să dezvolte programe educaționale în materie de Holocaust.

Holocaustul este considerat cel mai mare genocid al tuturor timpurilor. Se estimează că, într-un deceniu, au fost omorâţi în jur de 11 milioane de oameni. Jumătate dintre ei erau evrei. Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 11 milioane de oameni, dintre care jumătate evrei, din Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.  

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a transmis un mesaj din partea României la ceremonia solemnă organizată miercuri, 27 ianuarie 2021, la Palatul ONU din Geneva pentru marcarea Zilei Internaționale a comemorării Holocaustului.

A fost adus un omagiu memoriei victimelor tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi și-a exprimat solidaritatea cu supraviețuitorii Holocaustului.

Cu acest prilej, Bogdan Aurescu a evocat provocările internaționale actuale, legate de proliferarea discursului instigator la ură, a antisemitismului și intoleranței, mai cu seamă în mediul online.