LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
14 august 2022

Joi se dă startul campaniei „Sânge pentru viaţă” la Centrul de Transfuzii din Suceava

Joi, 28 ianuarie 2021 începând cu ora 10.00, la Centrul de Transfuzii din Suceava, începe campania „Sânge pentru viața”.

Proiectul este rodul protocolului încheiat, pe data de 1 decembrie 2020, între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Ioan Cel Nou Suceava și Fundația Umanitară Nord 2001.

Vorbim despre un proiect izvorât din inimă și pentru inimi, cu rolul de a asigura un număr minim zilnic de donatori de sânge eligibili pentru Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava. Ne propunem astfel o implicare activă și  eficientă pentru a oferi rezervele și cantitatea minimă de sânge necesară în spital pentru susținerea vieții și  salvarea cazurilor urgente”, ne-au informat iniţiatorii campaniei „Sânge pentru viaţă”.

Vor fi prezenți reprezentanții tuturor celor trei organizații implicate în proiect și bineînțeles, vor dona sânge în semn de îndemn pentru întreaga populație eligibilă dar și pentru alte organizații care doresc să fie un exemplu și să sprijine acțiunea noastră, donând sânge.

„Cu toții cred cu tărie în puterea exemplului personal  motiv pentru care își doresc ca prin gestul lor sa încurajeze donarea permanentă de sânge  iar această campanie startata acum să nu aibă o finalitate,  ci să devină un mod de viață pentru persoanele eligibile petru acest act nobil.”

Un prim partener al campaniei este Iulius Mall Suceava.

„Iulius Mall Suceava face parte din comunitate, astfel că ne implicăm activ în acțiuni care au scopul de a depăși împreună perioadele mai dificile. De această data, ne alăturăm campaniei «Sânge pentru viață» prin ajutorul direct oferit de un grup de colegi și, în același timp, lansăm un îndemn pentru întreaga echipă și pentru întreaga comunitate să doneze sânge. Un gest atât de simplu pentru majoritatea dintre noi înseamnă o șansă enormă la viață pentru cineva aflat în suferință”, a declarat Eduard Marcu, Shopping Center Manager Iulius.

Reprezentanții Fundației Umanitare Nord 2001 cred cu tărie că: „Ţine de noi să asigurăm continuitatea vieții și rezerva de sânge.Poate că unele lucruri sunt imprevizibile, nu stă în puterea noastră să controlăm bolile, accidentele, sărăcia și nevoia, dar stă în puterea noastră să ne ajutăm aproapele, dăruind sânge din sângele nostru, dăruind viață!

Cu toții avem așteptări și speranțe, cu toții avem nevoi din cele mai diferite, însă de azi înainte nevoia de sânge nu trebuie să mai existe, nu mai putem permite ca pacienții, semenii noștri să stea în așteptare. De azi donăm! De azi dăruim viață!”