LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
18 august 2022

Personalităţi fălticenene – Medicul Mircea Onofriescu

Doctorul Mircea Onofriescu, cunoscut și apreciat medic ginecolog nu doar în zona Moldovei, ci în întreaga țară, s-a născut pe 28 februarie 1953.

Se bucură de o reputație deosebită în mediul universitar și medical.

Mircea Onofriescu a inaugurat primul centrul de Fertilizare in vitro din Moldova cu rezultate foarte bune la nivelul centrelor de referință din Europa. În cadrul acestui centru s-a născut primul copil din România prin Programul Național de fertilizare in vitro.

Pentru mai mulți ani a ocupat funcția de manager la cel mai mare spital de profil din Moldova, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă”.

După studiile generale, a urmat cursurile liceale Liceul nr. 2 (azi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”) unde a terminat ca șef de promoție în anul 1972, la fel cum s-a întâmplat și în 1978 la absolvirea Facultății de Medicină Generală din Iași.

Din 1991 este medic specialist Obstetrică Ginecologie, a devenit medic primar în 1994 și doctorand în anul 1998.

Președinte al SROG (Societatea Română de Obsterică și Ginecologie) și SRMR (Societatea Română de Medicină Reproductivă) și reprezentantul României la EBCOG – Societatea Europeană a Societăților Naționale de Obstetrică Ginecologie și membru al Comisiei de Obstetrică Ginecologie din Ministerul Sanatății.

Deținător a patru funcții de vicepreședinte în alte patru societăți naționale.

Membru în Comisia de Obstetrică Ginecologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, dar și responsabil naţional pentru organizarea programului de studii complementare în vederea de obţinere de atestate în Tratamentul infertilităţii cuplului şi reporducere umană asistată (fertilizare in vitro).

Mircea Onofriescu este autorul și coautorul mai multor cărți de specialitate, printre care și noul Tratat de Ginecologie.

În Canada, la Congresul Mondial dedicat Ultrasunetelor în Obstetrică Ginecologie, din septembrie 2005, a obţinut premiul pentru cea mai bună lucrare a secţiunii de Uroginecologie.

Din vara anului 2017, Mircea Onofriescu deține titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni.

Sursa: Cronica de Fălticeni